Viola
-5 °C
-2 °C

Két halott egy törökországi merényletben

2006.09.04. 10:21
Távirányítású pokolgépet robbantottak Catakban egy teaháznál a kurd szeparatisták. A bombát akkor aktivizálták, amikor a helyi rendőrök a teaházhoz érkeztek, hogy megvizsgáljanak egy gyanús csomagot.

Pokolgép robbant a délkelet-törökországi Catak egyik szabadtéri teaházban, a merényletben ketten életüket vesztették, jelentette a BBC. A robbanásban heten megsebesültek. A támadást egy kurd szeparatista szervezet, a Kurd Szabadság Sólymai vállalták magukra.


Sérült nőt szállítanak el a robbanás helyszínéről

A szeparatisták egy hete kezdtek terrorkampányba, több üdülőhelyen és Isztambulban robbantottak, a támadásokban legalább hárman életüket vesztették. A terroristák múlt keddi üzenetükben azzal fenyegetőztek, hogy pokollá teszik Törökországot.

A cataki támadást távirányítású bombával hajtották végre. A pokolgépet akkor hozták működésbe, amikor egy gyanús csomag miatt riasztott helyi rendőrök a helyszínre érkeztek, írja a BBC. A két halálos áldozat egyike rendőr volt.

A támadássorozat miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket az Égei- és a Földközi-tenger partvidékén. A terroristák Törökország elkerülésére szólították a turistákat. Ez jelentős gazdasági károkat okozhat a javarészt turisztikai bevételekből élő Törökországnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!