Aliz
6 °C
14 °C

Kiszabadították a szafarizó túszokat

2008.09.29. 15:19
Az összes Dél-Egyiptomban elrabolt európai turistát és egyiptomi kísérőiket is sikeresen kiszabadították. Az emberrablók egy részét megölték.

Egyiptomi különleges alakulatok kiszabadították a szeptember 19-én, Egyiptom déli részén elrabolt turistákat. Az emberrablók öt német, öt olasz és egy román turistát, illetve az őket szafarira kísérő 8 egyiptomit hurcolták magukkal. Hatmillió eurót, vagyis közel másfél milliárd forintot követeltek életükért.

Egyiptomi különleges egységek indultak kiszabadításukra, és már vasárnap megtalálták őket, Csád területén, a szudáni határ közelében. Akkor hat túszejtőt megöltek, kettőt elfogadtak, de a többieknek sikerült a túszokkal együtt elmenekülniük.

íp>Hétfőn azonban újra rajtuk ütöttek az egyiptomi katonák, és sikerült az összes túszt sértetlenül kiszabadítaniuk. Hétfő délutánra mindannyian már Kairóban voltak.

Csád és Szudán határán évek óta háború dúl, a térségben csádi lázadó csoportok szudáni támogatással harcolnak a csádi kormány alakulataival. Tavasszal európai katonák érkeztek a térségbe, hogy vigyázzák a menekültek életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?