István, Vajk
17 °C
34 °C

Kiszabadították a szafarizó túszokat

2008.09.29. 15:19
Az összes Dél-Egyiptomban elrabolt európai turistát és egyiptomi kísérőiket is sikeresen kiszabadították. Az emberrablók egy részét megölték.

Egyiptomi különleges alakulatok kiszabadították a szeptember 19-én, Egyiptom déli részén elrabolt turistákat. Az emberrablók öt német, öt olasz és egy román turistát, illetve az őket szafarira kísérő 8 egyiptomit hurcolták magukkal. Hatmillió eurót, vagyis közel másfél milliárd forintot követeltek életükért.

Egyiptomi különleges egységek indultak kiszabadításukra, és már vasárnap megtalálták őket, Csád területén, a szudáni határ közelében. Akkor hat túszejtőt megöltek, kettőt elfogadtak, de a többieknek sikerült a túszokkal együtt elmenekülniük.

íp>Hétfőn azonban újra rajtuk ütöttek az egyiptomi katonák, és sikerült az összes túszt sértetlenül kiszabadítaniuk. Hétfő délutánra mindannyian már Kairóban voltak.

Csád és Szudán határán évek óta háború dúl, a térségben csádi lázadó csoportok szudáni támogatással harcolnak a csádi kormány alakulataival. Tavasszal európai katonák érkeztek a térségbe, hogy vigyázzák a menekültek életét.