Valér
4 °C
8 °C

Százmillió dollár készpénzzel bujkáltak Huszein fiai

2003.07.28. 18:29
Tizenhét testőrével végzett a háború kitörésekor a lebukástól rettegő Udáj Huszein. A Newsweek értesülései szerint a bukott diktátor fiai fejenként százmillió dollárral a zsebükben menekültek. Találtak még náluk viagrát, óvszert és két női erszényt is.
Nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót, több üveg parfümöt, viagrát, néhány csomag alsónadrágot és több csomag óvszert találtak Udáj Huszein holtteste mellett az amerikai katonák - írja a Newsweek. Az amerikai hetilap értesülései szerint a két Huszein fiú fejenként százmillió dollár készpénzzel a zsebében bujkált az amerikai hadsereg elől.

A két fiúnál egy-egy női erszényt is találtak. Egyelőre még a nyomozók előtt is rejtély, mire használhatták a női holmikat a bukott diktátor fiai.

Az Udájnál talált tárgyak a hetilap szerint "egyértelműen utalnak kicsapongó, nőimádó életmódjára". A diktátor idősebb fia a lap információi szerint még a felsőbb vezetők barátnőit sem kímélte, bűnözőkből toborzott félkatonai alakulata, a Szaddám Fedájín pedig feladatul kapta megerőszakolható fiatal lányok foglyul ejtését.

A kisebbik fiú, Kuszáj kevésbé volt élvhajhász, szadizmusában is "célratörőbb" volt - írja a lap.

Udáj rettegett a bukástól, a háború kitörésekor tizenhét testőrével végzett, nehogy lebuktassák. A Newsweek értesülései szerint ékszerekkel pakoltatott meg egy ütött-kopott kukásautót, hogy abból finanszírozza menekülését.