Elmeszelték Trump alapítványát New Yorkban

2016.10.03. 19:53

Felszólította Donald Trump alapítványát Eric Schneiderman, New York főállamügyésze, hogy fejezzék be az adománygyűjtést az államban, miután megállapították, hogy eddig engedély nélkül folytatták ezt a tevékenységet.

A republikánus elnökjelölt alapítványa kapcsán több államban is felmerült, hogy engedély nélkül működik, írja a New York Times, de a New York-i az első döntés ebben az ügyben. Korábban a főállamügyész azt is közölte, hogy a floridai főállamügyésznek adott 25 ezer dolláros adománya miatt is vizsgálták Trump alapítványát.

A Trump-kampány egyik képviselője csak annyit közölt a főállamügyész bejelentése után, hogy bár aggódnak a döntés politikai motivációi miatt, de teljes mértékben együttműködnek.

Trump mellett Hillary Clinton, illetve egészen pontosan Bill Clinton alapítványa is botrányba került. Az alapítványokat a kampány alatt sokat kritizálták már, azzal gyanúsítva Hillary Clintont, hogy a szervezeteket valójában politikai tevékenységre használta fel. A korábbi elnök augusztus végén be is jelentette, hogy a nyilvánosságra hozott kompromittáló emailek miatt távozik az állítólag összesen 2 milliárd dollárt gyűjtő szervezetek éléről.