Trump: Végre megszabadultam a láncaimtól

GettyImages-613812130
2016.10.11. 18:54
25 hozzászólás

Miután a nőkre tett korábbi kijelentései miatt több republikánus politikus nyíltan kritizálta Donald Trumpot, az elnökjelölt úgy kommentálta a dolgot, örül, hogy végre megszabadult a láncaitól.

Egészen pontosan azt írta twitterén, hogy nagyon jó érzés végre megszabadulni a láncoktól, így végre úgy harcolhat Amerikáért, ahogy igazán szeretett volna.

Beleszállt az egyik legbefolyásosabb republikánus politikusba, a házelnök Paul Ryanbe is, aki hétfőn kijelentette: a jövőben nem akarja védeni Donald Trumpot, és az energiáit sokkal inkább a képviselőházi és szenátusi többségük megvédésére fordítja majd.

Trump ezzel kapcsolatban azt írta közösségi oldalán, hogy: 

Hiába nyertem meg toronymagasan mindkét vitát, nehéz úgy jól teljesíteni, hogy Paul Ryantől és társaitól nulla támogatást kapok.

A rákövetkező tweetben Ryant gyenge és eredménytelen vezetőnek nevezte.  

A napokban republikánus politikusok tömegesen hátráltak ki a milliárdos Trump mögül a nőkre 2005-ben tett becsmérlő kijelentései miatt, amiket Ryan émelyítőnek nevezett, támogatását azonban nem vonta vissza. 

Arnold Schwarzenegger, volt kaliforniai kormányzó azt mondta, életében először nem szavaz majd a republikánus elnökjelöltre.  Kihátrált Trump mögül John McCain szenátor, a republikánusok volt elnökjelöltje és Condoleezza Rice is, aki a korábbi elnök, George W. Bush külügyminisztere volt.