Donald Trump az egyik kisebb jelöltnek is keményen nekiment

2016.10.31. 13:00

„Még senki se hallott” Evan McMullinról, Utah állam egyik független jelöltjéről – mondta a Fox Newsnak egy interjúban Donald Trump. Szerinte McMullin – aki évekig a CIA tisztje volt, majd pedig republikánus politikusok mellett dolgozott – nem más, mint a Weekly Standard nevű lap szerkesztője, William Kristol bábja.

„Imádom a utah-i embereket. Remek kapcsolataim vannak Utah-ban. De van itt egy ember, Bill Kristol, aki két éve hülyeségeket beszél. Hülyeségeket beszél rólam. Hülyeségeket beszél mindenről. Hülyeségeket beszél a háborúról. Minden, amit csinál, rossz. És most elindítja a bábját Utah-ban a választáson” – mondta Trump az interjúban  a Politico cikke  szerint.

Az interjúból aztán az is kiderült, Trump belátja, hogy McMullin valós fenyegetést jelent rá nézve a tradicionálisan republikánus államban, ahol a mormon Mitt Romney 2012-ben majdnem ötven százalékpontos előnnyel győzött. A szintén mormon, magát független konzervatív alternatívának valló McMullin 25,2 százalékával nincs is sokkal lemaradva Trump mögött, Clintont pedig szűken már megelőzte.

„Ez a srác tőlem vesz el szavazatokat. Tudja, mi fogunk nyerni Utah-ban. De ez az ember, akiről még sosem hallottam, szavazatokat vesz el tőlem. Nos, ha bármilyen okból elveszítenénk Utah-t, annak pusztító hatása lenne az egészre.” Utah hat elektorára mindenképpen szüksége lenne az elmúlt héten valamelyest erősődő Trumpnak, aki több fontos billegő államban is feljött az újabb emailüggyel szembenéző Clinton nyakára.

McMullin – aki az egyik tweetjében azzal vádolja Trumpot, hogy liberális – a Twitteren reagált az elnökjelölt interjújára: „Persze, hogy nem hallott rólam, mert amíg Ön nőket molesztált a szépségversenyeken, én a terroristák ellen küzdöttem a tengerentúlon”.