Kamala Harris először adott interjút a Demokrata Párt elnökjelöltjeként

2024.09.14. 20:27
A demokrata elnökjelölt az ABC-nek adott interjút Pennsylvaniában, ahol többek között beszélt az Egyesült Államok gazdasági és politikai helyzetéről, valamint a fegyvertartásról is. Utalt a keddi, Donald Trumppal folytatott vitájára is, melyet a közvélemény-kutatások szerint meg is nyert, bár ezt republikánus ellenfele tagadja.

Pénteken Kamala Harris az ABC-nek beszélt terveiről megválasztása esetén. Az egyik fontos kérdés az volt, hogyan csökkentené az árakat, ugyanis az infláció történelmi csúcsot ért el, de a munkanélküliség mélyponton van − írta meg a BBC.

Kamala Harris elmondta: a kisvállalkozóknak biztosítana 50 ezer dolláros adókedvezményt, mellyel beindíthatnák vállalkozásukat, ezenkívül 25 ezer dollár előleget adna az első otthonukat megvenni készülő vásárlóknak.

A fegyvertartásról azt mondta, hogy támogatja az amerikai alkotmányban biztosított fegyverviselési jogot, azonban a félautomata fegyvereket betiltaná.

Határozottan úgy érzem, hogy a második alkotmánymódosítással és a fegyvertartáshoz való joggal összhangban van az is, hogy azt mondjuk, szükségünk van a félautomata fegyverek betiltására.

A továbbiakban Donald Trumpot kritizálta, szerinte „azt akarja elérni, hogy ujjal mutogassunk egymásra”, miközben az országnak összefogásra van szüksége, és a kormányzás „új generációját kínálná”.

Donald Trump nem sokkal később reagált 

A republikánus elnökjelölt a Truth Social nevű közösségimédia-platformon csak annyit írt a Harris-interjúra, hogy „egy igazi zűrzavar volt”.

Kamala Harris kampánya nagy lendülettel halad előre, hiszen a közvélemény-kutatások szerint ő nyerte a keddi vitát Donald Trumppal szemben. Republikánus ellenfele azóta közölte, hogy nem fog újra vitázni vele, mert ő volt a győztese a keddi alkalomnak is.