Oprah Winfrey is beszállt Kamala Harris kampányába

2024.09.20. 11:11
A Kamala Harris kampánya iránti lelkesedés növelését célzó, Oprah Winfrey által szervezett virtuális esemény csütörtök este több százezer nézőt vonzott a közösségi médiában.

Oprah Winfrey az „Egyesüljünk Amerikáért” elnevezésű esemény házigazdája volt a Win with Black Women nevű aktivistacsoporttal, amelynek célja a szavazásra való regisztráció népszerűsítése és Harris támogatása volt olyan államokban, mint Pennsylvania, Georgia és Michigan, amelyekben a november 5-i választás el fog dőlni − írja a Reuters

Shanette Williams, a 28 éves georgiai Amber Nicole Thurman édesanyja, aki 2022 augusztusában halt meg, miután kórházi kezelése elhúzódott az állam korlátozó abortusztörvényei miatt:

Egy megtört anyát látnak, és a legnagyobb fájdalmat, amit egy anya, egy szülő valaha is érezhet.

Harris erre így reagált: „Elmondhatatlanul szomorú vagyok. És az a bátorság, amit mindannyian tanúsítottak, rendkívüli.” A mintegy 400 fős stúdióközönségből sokan könnyekben törtek ki.

AZ ESEMÉNYEN OLYAN HÍRESSÉGEK IS RÉSZT VETTEK, MINT CHRIS ROCK ÉS BEN STILLER KOMIKUSOK, VALAMINT JULIA ROBERTS, MERYL STREEP ÉS BRYAN CRANSTON SZÍNÉSZEK,

akik elmondták, hogy miért támogatják Harrist, és kérdéseket tettek fel neki.

El akarom vinni a lányaimat a Fehér Házba, hogy találkozzanak ezzel a fekete elnöknővel

− mondta Chris Rock.

A közvélemény-kutatások Harris szűk előnyét mutatják

Oprah Winfrey megemlítette Kamala Harris gyors átalakulását, miután Joe Biden elnök július végén kiszállt a versenyből, és dicsérte a jelöltet, amiért „belépett a versenybe”.

Harris kampánytanácsadói szerint közel 200 ezer ember regisztrált a livestream megtekintésére, és a YouTube-nézettsége az esemény végére megközelítette a 100 ezret. Winfrey és Harris Instagram-, Facebook-, TikTok- és Twitch-fiókján is látható volt az esemény.

A Reuters közelmúltban végzett közvélemény-kutatásában Harris 47 százalékon állt, míg Trump 42 százalékon − ez már túl van a statisztikai hibahatáron. 

A FiveThirtyEight közvélemény-kutató intézet felméréseinek átlaga szerint a választást eldöntő csatatérállamok közül Harris Michiganben, Pennsylvaniában, Wisconsinban, Nevadában és Észak-Karolinában vezetet, míg Trump támogatottsága Georgiában nagyobb. Arizonában döntetlenre állnak.