Piroska
-2 °C
5 °C

Folytatódik a rombolás Viren

2006.05.26. 13:01
Illegálisan épített mólók, éttermi teraszok bontásával folytatják építésügyi razziájukat a horvát hatóságok Viren. A horvát sajtó értesülései szerint a bontások a sziget déli részén folytatódhatnak, a minisztérium nem ad tájékoztatást az illegálisan épített magyar ingatlanok várható sorsáról.

Folytatják az illegális épületek ledózerolását Vir szigetén a horvát hatóságok. Most a tengerparton létesült illegális mólókat, az éttermek engedély nélkül épített teraszait és a lebetonozott partokat bontják el. A bontás többségében horvát állampolgárokat érint, de vannak német érdekeltségű, bontásra ítélt létesítmények is.


Rombolják a magyar házakat

A horvát hatóságok a múlt héten 48, engedély nélkül, nem építési telken létesített apartmanházat romboltak le, köztük 18 magyar tulajdonú épületet. A szigeten - ahol a 11 500 épület túlnyomó többsége engedély nélküli - még több száz házra adtak ki bontási határozatot, de egyelőre nem ismert, mik a hatóságok tervei a tengerparti sávon kívül létesült illegális épületekkel.

A zágrábi magyar nagykövetség levélben kért tájékoztatást az építésügyért is felelő horvát környezetvédelmi minisztériumtól (MZOPUG), hogy a további bontások pontosan milyen magyar érdekeltségeket érinthetnek még a bontások.


Csak romok maradtak

A MZOPUG eddig még nem válaszolt a nagykövetségnek, ahogy nem válaszolt az Index ugyanebben a témában ötödik napja ismételt kérdéseire sem.

A horvát sajtó értesülései szerint a bontások a sziget déli oldalán folytatódhatnak, értesüléseik szerint itt nem érint magyar tulajdonú ingatlanokat a rombolás.