Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb WTC-pályázatokat várnak

2002.08.15. 12:26
Földhözragadtnak és unalmasnak minősítették a WTC tornyok újjáépítésére eddig kiválasztott hat pályázatot New York lakói, ezért új terveket vár a felhőkarcolók helyreállításáért felelős bizottság, jelentették be szerdán.
Új pályázatokat adhatnak be a szeptember 11-i terrortámadásokban megsemmisült Világkereskedelmi Központ ikertornyának újjáépítésére, mert az eddigiek egyáltalán nem tetszenek a városlakóknak. A zsűri által nyertesnek tartott hat művet unalmasnak és földhözragadtnak minősítette a közönség a júliusi nyilvános bemutatón. A bizottság egyik tagja, Roland Betts elmondta, hogy a végleges döntést csak 2003 februárjában, vagy márciusában hozzák meg, így rengeteg idő maradt még új az újabb elképzelések benyújtására. Betts hozzátette, hogy a múlt hónapban bemutatott tervek egyik népszerű eleme, a Battery Park felé vezető sétány valószínűleg megépül.

Döntés tavasszal

A fejlesztési bizottság és a kikötői hatóság korábban azt ígérte, hogy szeptemberre kiválasztanak három tervet, decemberben pedig bemutatják a győztes pályázatot. A jelenlegi elképzelések szerint most öt építési irodát kérnének fel új tervek készítésére. Ezekből hármat választanának ki az év végére, a végső eredményhirdetést februárban vagy márciusban tartanák.

Az eredeti elképzelések szerint a lerombolt tornyok helyére egy emlékparkot, és több mint egymillió négyzetméter kiadható irodát építettek volna. A kikötői hatóság most arról tárgyal a tornyokat bérlő Larry Silversteinnel, hogy esetleg kevesebb irodaterületet hozzanak létre. A hatóságok most arról is tárgyalnak, hogy a terület kezelési joga más kezébe kerüljön, jelentette az AP.