Piroska
3 °C
3 °C

Újabb WTC-pályázatokat várnak

2002.08.15. 12:26
Földhözragadtnak és unalmasnak minősítették a WTC tornyok újjáépítésére eddig kiválasztott hat pályázatot New York lakói, ezért új terveket vár a felhőkarcolók helyreállításáért felelős bizottság, jelentették be szerdán.
Új pályázatokat adhatnak be a szeptember 11-i terrortámadásokban megsemmisült Világkereskedelmi Központ ikertornyának újjáépítésére, mert az eddigiek egyáltalán nem tetszenek a városlakóknak. A zsűri által nyertesnek tartott hat művet unalmasnak és földhözragadtnak minősítette a közönség a júliusi nyilvános bemutatón. A bizottság egyik tagja, Roland Betts elmondta, hogy a végleges döntést csak 2003 februárjában, vagy márciusában hozzák meg, így rengeteg idő maradt még új az újabb elképzelések benyújtására. Betts hozzátette, hogy a múlt hónapban bemutatott tervek egyik népszerű eleme, a Battery Park felé vezető sétány valószínűleg megépül.

Döntés tavasszal

A fejlesztési bizottság és a kikötői hatóság korábban azt ígérte, hogy szeptemberre kiválasztanak három tervet, decemberben pedig bemutatják a győztes pályázatot. A jelenlegi elképzelések szerint most öt építési irodát kérnének fel új tervek készítésére. Ezekből hármat választanának ki az év végére, a végső eredményhirdetést februárban vagy márciusban tartanák.

Az eredeti elképzelések szerint a lerombolt tornyok helyére egy emlékparkot, és több mint egymillió négyzetméter kiadható irodát építettek volna. A kikötői hatóság most arról tárgyal a tornyokat bérlő Larry Silversteinnel, hogy esetleg kevesebb irodaterületet hozzanak létre. A hatóságok most arról is tárgyalnak, hogy a terület kezelési joga más kezébe kerüljön, jelentette az AP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!