Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMA Costes lett a 2012-es év étterme
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
A fővárosi éttermek közül a kedvenc a Rosenstein étterem lett, a vidékiek közül pedig az Anyukám Mondta encsi étterem. Az Év Séfje-címet Széll Tamásnak ítélték, aki magyarként először jutott ki a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse D'Or a döntőjébe, ahol a tizedik helyet szerezte meg Lyonban.
Az este házigazdájaként Kovács Lázár séf szólította színpadra a Dining Guide zsűrije által top tízbe választott éttermek képviselőit. A legjobb tíz közé került a Costesen kívül a 67, az Arany Kaviár, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Fausto's, a Mák, a Nobu, az Onyx és a ZONA.
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's éttermet érte az elismerés. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, míg 2011-ben az Onyx nyerte el az év étterme címet.