Ez a poszt a következő Percről percre része:

Magyarok lehetnek a legtehetségesebb britek

A Britain's Got Talent című tehetségkutató döntőjében az Attraction nevű budapesti árnyszínház tíz helyi produkcióval méri össze magát. Ha beigazolódik a fogadóirodák és a zsűri jóslata, akkor megnyerik a 87 millió forintos fődíjat. Kövesse élőben a brit Csillag születik döntőjét!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Milyen érzés Simin Cowell seggében turkálni?" kérdezte a hasbeszélő Steve Hewlettől, akinek a kezén egy Simon Cowellt formázó bábu ült.

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.10.36.png
  • Jordan nagyjából annyira érdekes énekes, mint Vastag Csaba, ez nem lesz elég az Attraction leveréséhez.

    Jordan O'Keefe
  • Jordan O'Keefe semmi különöset nem tud felmutatni az egzotikus, hipervidám kiscsajok és az elképesztő hasbeszélő szám után. Persze a női szíveket biztosan megolvasztja a dala, de azt akár Jimmy fia Krisztián is előadhatná egy akusztikus gitárral a hóna alatt.

  • Észak-Írországból érkezett, az apját nagyon szereti, és halkan énekelget, a haja olyan, mint Christiano Ronaldóé egy rosszabb reggelen. A hangja megremeg, de a zsűri nőtagjai már könnyeznek. A színpadkép puritán, semmi giccs, csak bugyinedvesítés.

    talent3
  • Mindent, de tényleg mindent az egekbe dícsérnek. Az ír srác szerintük brilliáns, kész a sztárságra, stb. stb. Szerintem meg egyáltalán nem. Persze én nem tudok se gitározni, se fejen pörögve popslágereket énekelni.

  • Nahát, nemcsak a magyar Voice-ban mindanak faszságokat a zsűritagok. Senki nem vesz már lemezt vagy CD-t, letöltés van. Simon szerint nagy jövő áll a csávó előtt - a műsor eddigi kiadásaiban azok, akik nem nyertek, kevés kivétellel (Susan Boyle) semmire nem vitték, szóval erről ennyit.

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.15.21.png
  • Fade out - fade in. A sötétségbe megy és a sötétsgéből bukkan fel a döntő minden résztvevője. Mármint nem képletesen, hanem szó szerint: minden bemutatkozó kisfilm így vágja egymásra a versenyzők mondatait és legjobb pillanataikat a műsor előző adásaiból.

    Egy egyszerű trükk, amitől még a leghétköznapi mondatok is érzelemmel telnek meg. Én például szeretem a csokit, gyakran mondogatom is, mégse érdekel senkit se. De képzeljük el, ahogy egy fiatal, elkenődött sminkű lány felénk fordul a tévében is egyenesen a szemünkbe mondja, hogy szeretem a csokit. Majd a kép elsötétedik, hogy amikor újra kivilágosodik, ugyanazt a lányt lássuk már közelebbről, a szemeibe csillognak, és azt rebegi a a kamerába, hogy mindig is szerettem.

    Ugye milyen hatásos? Na így játszik az idegszálainkkal, és persze a könnyzacskóinkkal az ITV stábja.

  • Nem bírjuk ki az ex-Hip Hop Boyz-tag nélkül, ezért most meghallgatjuk az egyik régi slágerét:

  • Az eddigi hat Britain's Got Talentben a nyertes a döntő első 5 fellépőjéből került ki. Az Attractionnek se híre se hamva egyelőre. NYOMJÁK A MAGYAROKAT!

    Pedig a Sun címlapja sokat ígért
    Pedig a Sun címlapja sokat ígért
  • Kurva jó kémes-hidegháborús krimi az FX-től, kellene itthonra is.

  • A döntő egyik 11 éves résztvevőjének tényleg jó hangja van, ha olyan jó lesz ma is, mint ebben a videóban, aggódhatunk. A neve messze a lagfaszább a mezőnyben.

    Arixsandra Libantino
  • Komolyan, 20 éven felüli előadót eddig nem is láttunk a színpadon. A következő fellépő is egy énekeslány, a búgó hangú Alexandra. Egész jól énekel egy popslágert, aminek most nem jut eszembe a címe. Talán Mariah Carrey?

  • Ilyen mélyen 11 éávesen nem lehet kezdeni az előadást. Aztán lábra kap a produkció, és máris jobban szól sőt, nagyon is, a kislánynak olyan hangja van, mint a fiatal Whitney Houstonnak volt. Az este eddigi legjobb produkciója.

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.26.19.png
  • A zsűri szerint úgy, mint egy kis angyalka, egy gigamega őstehetség. Tapsvihar, fütty, áradozó zsűri. Mi lesz még itt? Mindenki megfogja a másik kezét és az összes indulót győztesnek nyilvánítják?

  • Jöjjön már a magyar!

  • Szeretjük a jó stand-upot, ami most jön, az viszont nem jó. Mutatunk mindjárt egy videót is Francine Lewis elődöntős produkciójáról, aminél még baginacsa is jobb.

  • Női stand-up komikusból nem sok van itthon, és a britek sem bővelkednek bennük. Francine Lewis sem fogja forradalmasítani a műfajt, azt hiszem.

    Francine Lewis
  • A Metro londoni kiadása szerint Simon Cowell éppen azon munkálkodik, hogy az Attraction Las Vegasban kapjon szerződést. Márpedig ha ő valakit valahová elad, az nem jár rosszul: a Got Talent-széria 2007-es, amerikai nyertese (Terry Fator hasbeszélő) ötéves, 65,5 millió font összértékű szerződést kötött a vegasi Mirage kaszinóval.

    Cowell szerint az Attraction lenyűgöző előadásokat ad, és ha ez bejön a briteknek, az amerikaiak is szeretni fogják. "Akár a Cirque du Soleil riválisai is lehetnek, ők már ugye rengeteg pénzt kerestek Vegasban." A zsűrielnök Jack Carroll komikust tartja az Attraction legnagyobb ellenfelének, de biztos abban, hogy a közönség továbbra is a magyar táncosokat támogatja.

    "Ha a magyarok nyernek, az nagyszerűen illusztrálná, hogy Nagy-Britanniában ugyan mindegy, honnan származol, mi mindenkit befogadunk és mindenkinek drukkolunk, ha olyat nyújt, hogy megérdemelje."

  • A zsűri olyan erősen és elragadtatva nyal a döntősöknek, hogy Puzsér Róbert vélhetően programhibára panaszkodva belassulna, néhányszor restartolná, majd elfüstölné a merevlemezeit. A született tehetség vagy, az egy olyan megszokott bók, mintha azt mondanák, hogy tetszik az új körömlakkod.

    Igazi good feeling műsor ez, néha bejöhetne valaki a képbe, csak hogy azt üvöltse, hogy halleluja. Csak az a kérdés, hogy akkor mégis ki fog nyerni. És kinek a könnyeire közelít majd rá kegyetlen érzelmességgel a kamera.

  • Budapesten ötven éve nem látott árvíz készülög, délután a felőszakadás már elárasztotta azokat az utcákat, amiket a Dunától védenek most a katasztrófavédelem és a hadsereg emberei, meg persze az önkéntesek. A részletekről errefelé olvashat.

  • Bár az SZTK-szemüvegében Francis Lewis úgy néz ki, mint a vetkőző Salma Hayek a Dogmában (igen, az az a film, amikor nem volt csúnyája a bugyi alatt). Idegesítően affektáló humoros izét ad elő, de én nem bírom fülhallgatóval hallgatni a vinnyogását. A közönségnek persze tetszik.

  • Framcien Lewis abból él, hogy másokat utánoz, nem jól. A szája, az orra, a melle és a segge megműtve, el sem tudom képzelni, milyen lehetett gyárilag. Az előadás közben leveszi magáról a decens ruhát, és kombinében énekel nagyon rosszul, biztos ezt is viccnek szánja. Az a szerencséje, hogy Simon Cowell nagy pinabubus.

    Screen Shot 2013-06-08 at 21.32.54.png
  • Amivel rá lehet csapni egy gongra, hogy elég már ebből a hitványságból? A Brabie Girl már akkor is ciki dal volt, amikor az Aqua énekesnője domborított minden BRAVO és POPCORN borítóján!

  • Az utolsó nagy nekifutás következik, már csak négy előadó verseng, az Attraction, egy komikus kiskülyök, egy zenekar és egy operaénekes-duó.

  • Pándi Balázs kicsit másnaposan, de felhívja londoni hotelszobájából a 2007-es Csillag születik zsűrijét, hogy meséljék már el, miért hajították ki az RTL Klub műsorából az árnyszínházat, akik éppen most hódítják meg Nagy-Britanniát.  A zsűri egy része csak búgó hangot adott, de például Falusi Mariann csak felvette végül.

    Nekik nem kellett a siker Magyarországon
  • A könnycsatornák ellen egészpályás letámadást indító árnyszínház mellett kicsit elsikkadt a hazai médiában, hogy idén nem egy, hanem rögtön kettő tánccsoport próbált szerencsét a Britain's Got Talentben. A párductestű Papp Timi vezette Freelusion. először kék dresszbe öltözve mindenféle digitális trükköket bevetve (kardhal a kartondobozban, megröntgenezett szöszi denszelő csontváza, stb.) tüzelte fel a nézőket és a zsűrit.

    A második, képregényes performanszuknál azonban már nem volt elég a spandexben domborítás, és hiába dobta le a textilt a női nézők kedvéért a kidolgozott felsőtestű Airglider, nem hatotta meg az sms-ben szavazó tévénézőket.

    Freelusion Britains Got Talent Semi Final Show + Judges
  • A két walesi opraénekes inkább az idősebb korosztály szavataira számíthat. Reméljük a brit csajok Real Actiont akarnak és nem csak képletesen.

    Richard & Adam
  • Most épp egy ikerpárért drukkolhatnak a brit nézők milliói. Operaszerűséget nyomnak, keményített galléros ingben és zakóban, ahogy kell. Sajnos engem arra a gimnáziumi traumára emlékeztet a produkciójuk, amikor egy színésznek készülő ikerpár azt hitte, vicces, ha az iskolai gálaműsoron Pavarottira tátognak a ballagóöltönyükben...

    talent
  • Két walesi fiú a színpadon, áriák, könnyek, túláradó érzelmek, térdig érő füst, nagyzenekari kíséret, álmok, csúcs felé nyúlás, az intézményesített giccs mennybenetelét látjuk, feleim. A stream a csúcsponton elment, ne már.

  • Mert a gomolygó füstben olyanok, mint egy mereven mozgó zombisereg.