Törőcsik Mari: Emlékházat annak nyitnak, aki már nem él

2018.12.29. 11:59

Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom.

Törőcsik Mari a Blikknek nyiltakozott arról a tervről, mely szerint állami tulajdonba veszi, és Törőcsik Mari Házzá alakítja a kormány a Kossuth-díjas színésznő szülőházát a Heves megyei Pélyen, nem messze a Tisza-tótól.

A döntés a  Magyar Közlönyben  jelent meg pénteken.  A kormány ennek érdekében már fel is kérte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy tegye meg a  szükséges intézkedéseket az ingatlan állami tulajdonba vételéhez.  

A jelenleg művelődési házként használt épületet felújítanák, bővítenék, majd könyvtárat, diák- és turistaszállást alakítanak ki benne.

A sokáig betegeskedő színésznő a korábbi tervek szerint november elején a Galilei élete című előadásában tért volna vissza a színpadra a Nemzeti Színházban. Orvosai mégsem javasolták a színésznőnek, hogy Budapestre utazzon, így a visszatérés elmaradt. Törőcsik Mari most úgy nyilatkozott, hogy jól van, és nem tett le arról, hogy újra színpadra álljon.