Nem költözés, felújítás miatt lesz sokáig zárva az Országos Széchényi Könyvtár

2019.05.09. 15:31

Csak a korábban már bejelentett azbesztmentesítés, bútorzatcsere és informatikai fejlesztés, valamint az épület északi frontján egy akadálymentes lift kialakítása áll az Országos Széchényi Könyvtár szokatlanul hosszú nyári zárva tartása mögött. A könyvtár vezetése közleményt adott ki, miután a sajtóban megjelent, hogy azért tartanak zárva tovább, mert esetleg kiköltöztetik őket a Várból és a nagykörúti Kilián-laktanyában kapnak új helyet.

A könyvtár tájékoztatása szerint idén június 18-tól július 20-ig csak a könyvtár különgyűjteményei fogadják az olvasókat. Az intézmény szokásos nyári zárva tartása pedig július 20-tól augusztus 20-ig tart.

A Vár újjászületése körül eddig a miniszterelnöki iroda karmelita kolostorba költözése kavarta a legnagyobb vihart. Az irodát ebben a cikkben mutattuk be, a Várnegyed fejlesztéseiről, a projekt körüli ellentmondásokról pedig ebben a podcastben beszélgettünk hosszabban.  A mostani sajtóközlemény arra nem tér ki, hogy hosszabb távon a palota krisztinavárosi szárnyában maradhat-e a nemzeti könyvtár.