Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMMagyar séf is bekerült a legjobb fiatalokat kereső világversenyre
135 fiatal séf 12 régióból, 50 ország képviseletében egy lépéssel közelebb került a S.Pellegrino Young Chef 2020-as döntőjéhez. A világ legjobb fiatal séfjét kereső versenyre több mint 2400-an pályáztak a világ minden tájáról. A döntősök közé belerült Koppány Levente is, a budapesti Salon étterem sous chef-je – közölték a szervezők.
Minden egyes fiatal séf jelentkezését és elkészített egyedi ételét az ALMA, az Olasz Konyha Vezető Nemzetközi Oktatási és Képzési Központjának kulináris szakértői értékelték, akik a jelöltek kiválasztásáért felelnek. Az ALMA három kritériumot vizsgált: a technikai készségeken és a kreativitáson kívül azt is, mennyire van a séfnek személyes meggyőződése arról, hogy „a gasztronómia átalakító ereje révén pozitív társadalmi változások érhetők el”.
A szervezők azt is közölték: idén több mint 10 százalékra emelkedett a nők aránya a regisztrált jelentkezők körében; idén összesen 20 százalékkal többen jelentkeztek a versenyre, mint tavaly.
Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük Koppány Levente is – 12 regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók egyedi fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is, aki a Michelin-csillagos Costes étterem séfje.
2019. december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben.
Ne maradjon le semmiről!