Fipresci-díjat nyert Varsóban Horvát Lili új filmje

2020.10.20. 16:26

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (Fipresci) zsűrijének fődíját hozta el a korábban Velencében és Torontóban is sikerrel szereplő Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A valóság és képzelet határán játszódó film a varsói mustra Discoveries szekciójában szerepelt, melybe más rangos fesztiválokon korábban már bemutatott filmeket válogattak be. 

Nagyon meglepett a hír, hiszen Varsóban nem is versenyszekcióban szerepeltünk – nem tudtuk, hogy a Fipresci-zsűri a fesztivál teljes programjából válogat. Nagy öröm, hogy éppen a filmkultúrájáról oly nevezetes Lengyelország filmfesztiválján tüntettek ki a kritikusok.

 reagált a hírre Horvát Lili rendező.

Kapcsolódó

Beszóltak neki, erre fesztiváldíjat nyert a magyar színésznő

Az Antalyai Filmfesztiválon a legjobb színésznő díját nyerte. Stork Natasa A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film sikeréről.

A film főszereplőjét, Stork Natasát a múlt héten a legjobb színésznő díjával jutalmazták az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja az Egyesült Államok legnagyobb múltú filmfesztiválján folytatódik Chicagóban, majd a kínai Puszanban, Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is látható lesz.

A film itthon szeptember 24. óta látható a mozikban. Eddig már csaknem tizenötezren váltottak rá jegyet.  • Tippek
  • Hírek