Ez a mai verseny beosztása. A magyar csapat utolsóként kezdi meg és fejezi be a versenyt. Másodpercre pontosan 9:57-kor indul nekünk a megmérettetés. Az elviteles témát 14:52-kor kell kiadni a kóstolózsűrinek, majd 15:27-kor a hústálnak kell elhagynia a konyhát. Bármilyen késésért pontlevonás jár. Korábban a csapat egy bizonyos türelmi idő túllépése után tálalásban az aznapi sorrend legvégére került, amivel gyakorlatilag tönkre tette az ételét. Jelenleg nincs türelmi idő, tehát még ez a büntetési szabály is szigorodott. Kivételes helyzetben ránk ma ez nem jelent veszélyt, hiszen amúgy is utolsóként tálalunk. Ma igazából elkésni nem tudunk, de ez valójában persze fel sem merülhet egy ilyen komoly felkészülés után.
Ezen az oldalon követhetik az élő műsort. A három műsorvezető Vincent Ferniot, Angela May és Jókúti András, a szakkommentátor pedig Régis Marcon. Harmath Csaba reggeli ébredését 35 évvel ezelőtt Vincent segítette reggeli műsoraival a francia közszolgálati tv-n. Mondhatjuk, hogy a srácok nem ma kezdték.
A srácok nagyon korán keltek, amennyire tudták, kipihenték magukat. Ez már a verseny helyszíne, reggel fél 7-kor. Kezdődik a box berendezése, az utolsó elem az alapanyagok elhelyezése a hűtőben. Most találkozott először a csapat a második commis-val, akit az Institut Paul Bocuse delegál minden team mellé. Ez a tanulók számára nagy megtiszteltetés. A box felkészítése egészen a verseny másodpercre pontos elindításáig tart. A csapatok időben elcsúsztatva egymás után kezdik meg – 13 perces kihagyásokkal – a főzést, majd ennek megfelelően a tálalásokat is.
A prep konyha arra szolgál, hogy azokat az alapanyagokat, segédanyagokat, amelyeket be lehet vinni, ne kelljen otthonról hozni a csapatoknak. Itt előkészíthetik őket (pl. zöldségpucolás, anyagkimérés), és becsomagolva hozhatják be a verseny területére. Ezeket minden esetben a konyhai zsűri szigorú ellenőrzése mellett lehet felhasználni.
A pillanat, amikor a magyar csapat először belép a boxba. Itt dől el minden hétfőn délelőtt. Ennek a pontos mását megépítette a magyar csapat, és a próbafőzéseken már így készültek. A korábbi években a boxot a rövid oldalon láthatta a közönség, idén újítás, hogy szemből figyelhető meg minden munkamenet.
A galambmell leszállt! Megérkezett a magyar csapat Lyonba. Két nap múlva szállnak ringbe a fiúk. A képen Veres Isti versenyző, Molnár Bence commis és Széll Tamás coach.
Üdvözöljük az olvasókat!
A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjén szeptember 27-én, hétfőn Lyonban porondra lép a magyar válogatott. A Bocuse d’Or magyar csapatának élőben szurkolhat az Indexen, a helyszínről tudósítunk.