Hollywood sokkban, színészek reagáltak Halyna Hutchins halálára

2021-10-22T194413Z 631817916 RC27FQ9SQV32 RTRMADP 3 FILM-RUST-SH
2021.10.23. 16:17
A 42 éves operatőr a Rust című film forgatásán sebesült meg halálosan, mikor Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert. Az eset egész Hollywoodot sokkolta, több filmes fejezte ki együttérzését a közösségi média platformjain.

Az új-mexikói Santa Fében, a Bonanza Creek Ranchon zajló forgatás közben október 21-én Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert, amely megsebesítette a Rust című produkció operatőrét és rendezőjét. Mindkettőjüket azonnal korházba szállították. Joel Souza rendező még aznap távozott a korházból, viszont a 42 éves Halyna Hutchins operatőr belehalt sérüléseibe.

Az eset egész Hollywoodot sokkolta, több filmes fejezte ki együttérzését a közösségi média platformjain.

Joe Manganiello (Magic Mike, Pókember) egy Instagram-posztban fejtette ki megrendülését az esettel kapcsolatban, a színész a 2020-as Archenemy című filmben dolgozott együtt az elhunyt operatőrrel.

Az üzenetekre ébredtem, olvastam a híreket, és azóta sokkos állapotban vagyok. Szerencsés vagyok, hogy együtt dolgozhattam Halyna Hutchinsszal az Archenemy című produkcióban. Hihetetlen tehetség, nagyszerű ember volt. Remek szeme volt, olyan operatőr volt, akinek látni akartad a sikerét, mert érdekelt, hogy mit tud legközelebb összehozni. Fantasztikus ember volt. Nem volt olyan nehéz feladat, amit ne oldott volna meg. Nagyszerű munkatársa és szövetségese volt mindenkinek, aki a kamerája elé került. Mindenki, aki ismerte, drukkolt neki. Nem tudom elhinni, hogy ez megtörténhetett napjainkban... Lelőnek egy stábtagot? Ez egy szörnyű tragédia. Együttérzek a családjával és különösen a fiával. Osztozom a gyászában mindenkinek, aki ismerte őt, és vele dolgozott...

James Gunn (A galaxis őrzői, Az öngyilkos osztag 2) rendező és forgatókönyvíró Twitteren kommentálta a történteket.

A legnagyobb félelmem az, hogy valaki halálos sérülést szenved valamelyik munkám közben. Imádkozom, hogy ez soha ne történjen meg. Együttérzek mindazokkal, akik átélték ezt a tragédiát a Rust forgatásán, különösen Halyna Hutchins családjával.

Elijah Wood, A Gyűrűk Ura sztárja is Twitteren írta meg, mennyire lesújtotta a hír.

Halyna Hutchins vérbeli filmes volt, aki keményen megküzdött minden egyes képkockáért, amit a kamerájával rögzített. Halála lesújtó veszteség.

A film forgatását, melynek Baldwin a producere és főszereplője, értelemszerűen leállították. Az egyik helyi lap szerint a 68 éves színészt összetörve, könnyek között látták a helyi seriff irodája előtt. A nyomozás még nem zárult le, ám a rendőrség egyelőre nem gyanúsított meg senkit a történtekkel. Időközben napvilágot látott az információ, miszerint a kellékfegyver éles lőszerrel volt töltve, amit egy segédrendező biztonságosnak minősített, és maga adta Baldwin kezébe a jelenet felvétele előtt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a megrendült Baldwin Twitteren és Instagramon osztotta meg fájdalmát az esettel kapcsolatban, és kijelentette, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel, hogy kiderüljön, hogyan következhetett be a tragédia.

Sajnos nem először fordult elő, hogy egy forgatáson életét vesztette egy stábtag. Az egyik legismertebb tragédia Bruce Lee fiával történt, akinek a halálát szintén egy kellékpisztoly okozta A holló forgatásán. 

(Borítókép: Alec Baldwin színész lelőtte Halyna Hutchins operatőrt a Rust című film forgatásának helyszínén 2021. október 21-én. Fotó: KOB TV News / Handout / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport