Folytatódik a Squid Game a Netflixen

SquidGame Unit 101 627
2022.06.12. 21:23
Vasárnap este a Netflix hivatalosan is megerősítette, hogy új évadot kap a Squid Game. A döntés tulajdonképpen nem okozott meglepetést, hiszen a dél-koreai sorozat az induláskor a streamingszolgáltató eddigi legnépszerűbb sorozatává vált.

Hvang Donghjok rendező annyit már elárult, hogy az új részekben visszatér Gi Hun és a titokzatos Front Man, írja a The Verge. Az első évadról készített kritikánkat ide kattintva lehet elolvasni.

Hogy pontosan mikor mutatkozik be a második évad – vagy hogy egyáltalán elkészült-e már –, azt nem tudni. A Vanity Fairnek adott interjújában Hvang Donghjok elmondta, hogy

a Squid Game következő évada 2023 vagy 2024 végén jelenhet meg,

és a nézők még több ördögi játékban szurkolhatnak majd azért, hogy a kedvenc karakterek életben maradjanak.

A sikersorozat Szeong Gi Hun életét követi, aki eladósodott, ezért beleegyezik, hogy részt vesz egy titokzatos játékban – azonban hamarosan rájön, hogy a játék elvesztése az életébe kerül.

Sokan próbálták megfejteni a Squid Game szimbólumrendszerét

A második évadban Gi Hun a játék mögött álló szervezet nyomába eredhet, korábban legalábbis erre utalt a rendező, akit azt is megerősítette, már a harmadik évaddal kapcsolatban is vannak ötletei.

A sorozat nagy hatással volt a nézőközönségre, sokan próbálták megfejteni az alkotók által prezentált szimbólumrendszert. Mások nem használták ennyire az agyukat, egy belga iskolában például figyelmeztetni kellett a szülőket, mert a nebulók egyszerűen megverték a lekoppintott játékokból kiesett alsósokat.

A Squid Game-ről Steven Spielberg is elmondta a véleményét, a legendás filmrendező azonban óvatlanul fogalmazott, konkrétan lesenkizte a sorozatban feltűnő színészeket. Előtte azért azt is elmondta, hogy az alkotás megváltoztatta a szakmát mindenki számára.

A képernyőn feltűnő kihívások egyébként hagyományos gyerekjátékokon alapulnak, ezeket ebben a cikkben mutattuk be részletesen.

A bejelentés mellé egy kedvcsináló előzetes is érkezett:

(Borítókép: Noh Juhan / Netflix)