Csak jövőre rendezik meg az elhalasztott Emmy-díj-átadót

2023.08.11. 11:23
A legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díjak átadását szeptemberről januárra halasztotta az amerikai televíziós akadémia.

A 75. Emmy-gálát eredetileg a Fox csatornán közvetítették volna szeptember 18-án, azonban a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt, amely nem teszi lehetővé, hogy a sztárok díjátadókon vegyenek részt, a ceremóniát más időpontra kellett tenni.

Az amerikai televíziós akadémia – helyi idő szerint – csütörtökön bejelentette, hogy 2024. január 15-én rendezi meg az Emmy-díjak átadását, amelyet a Los Angeles-i Peacock színházból élőben közvetítenek – adta hírül az MTI.

Eközben a sztrájkoló hollywoodi írók bejelentették, hogy pénteken visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a stúdiókkal – közölte az amerikai forgatókönyvírók szövetsége (WGA) helyi idő szerint csütörtökön.

A sztrájk – amelyről ebben a cikkünkben írtunk bővebben – május 2-án kezdődött, miután holtpontra jutottak a szervezet és a WGA tárgyalásai egyebek mellett a streaming korszakában méltányos írói javadalmazásról.