Hatalmas dobásra készül a Halott Pénz

2023.08.13. 14:46
Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz. A népszerű zenekar 2024. június 8-án a Puskás Arénában ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

A Halott Pénz az elmúlt években tizenkétszer adott telt házas koncertet a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban, emellett háromszor töltötte meg a Papp László Sportarénát – közölte a szervező Live Nation vasárnap az MTI-vel.

Mint írták, 2004-ben jelentek meg Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven, a projekt 2013 óta egy hétfős zenekart takar. Az áttörést a Feneked a gyengém című dal, majd a 2013 végén megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez jelentette.

A csapat dalszövegeivel (Minden szobába kell álom; Ugyanúgy hallasz) bebizonyította, hogy komoly mondanivalót tud közvetíteni, a közismertté vált, gyakran idézett sorok idővel szlogenekké váltak. Az Amikor feladnád vagy az Élnünk kellett volna című Halott Pénz-dal sokaknak adott erőt a nehéz pillanatokban.

A csapat az első telt házas klubkoncertek után elsőként töltötte meg három egymást követő este az Akvárium NagyHallt, majd hamar a fesztiválok headlinersávjában találta magát. Az együttes az elmúlt tíz évben folyamatosan jelen volt a hazai slágerlistákon, napjainkban az ország egyik legnépszerűbb zenekarának számít.

A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte az úton, amit eddig bejártunk, és most együtt megcélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncerthelyszínét, a Puskás Arénát

– idézte Marsalkó Dávidot a közlemény.

Az együttes azon kevés hazai zenekar egyike, amely visszatérő fellépője a Sziget Fesztivál nagyszínpadának. A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban már tizenkétszer adtak telt házas koncertet, miközben háromszor töltötték meg a Papp László Budapest Sportarénát.