Újra színpadra állt a Nemzet Színésze

2023.10.09. 15:38
Benedek Miklóst tüdőbetegsége miatt többször is kezelték kórházban, ám most visszatért a színpadra. Jövő tavasszal a könyve is megjelenik.

Csaknem egyévnyi betegeskedés után telt ház előtt tért vissza Benedek Miklós a színpadra. A 6Szín Hárman a padon című előadása után a nézők vastapssal köszöntötték. Az RTL riportjában elhangzik az is, hogy a Nemzet Színészének már hiányzott a színház hangulata, illata.

Mint mondta, már tavasszal szeretett volna visszatérni, de még nem volt olyan állapotban. „Otthon voltam olyan két hétig, és megint ugyanaz előjött. De akkor megtudtam, hogy nem nagyon lehet gyógyítani ezt a COPD nevezetű betegséget” – fogalmazott. 

A Hárman a padon című darab három nyugdíjasról szól, akik rendre összefutnak egy padnál, és idővel barátok lesznek. Ücsörgés közben olyan témák kerülnek szóba, mint a család, elmúlás, betegségek és az időskorral járó nehézségek.

Az ember elgondolkozik az elmúláson, a betegségen, és aztán röhög rajta egyet. Azt hiszem, bátran lehet nevetni rajta és a darabon is

– mondta Benedek Miklós.

A 77 éves színművész már jobban van, bár néha visszaesik. Az elmúlt egy évben egy újságíró barátjával életrajzi könyvet is írt, amely jövő tavasszal jelenik meg. November közepén a Vígszínházban is lehet majd látni őt, ahol a Játék a kastélyban című előadásban szerepel.