Kiderült, mi okozta DJ Palotai halálát

2023.11.22. 12:16
A boncolási jegyzőkönyv szerint szívroham okozta az ismert lemezlovas halálát.

Szívroham okozta Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai halálát – derült ki a boncolási jegyzőkönyvből. Mindezt a Tilos Rádió és Palotai családja is megerősítette a Telexnek.

Palotai Zsolt 62 évesen halt meg, többen is a hazai DJ-szakma legnagyobbjaként, az underground egyik legendájaként hivatkoztak rá.

Az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek rá, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakja volt.

Palotai Zsolt egykor a Tilos az Á Klub művészeti vezetője volt, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője lett. Édesapja az öt éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó és játékvezető, Palotai Károly volt.

Korábban az is kiderült, hogy Palotai Zsolt  betegséggel küzdött a tragédia előtt, de  egy üzenetéből arra lehet következtetni, hogy a halála előtti napon még egyáltalán nem volt jele súlyos egészségügyi problémának.

November 22-én, szerdán egész nap DJ Palotai fog szólni a Tilos Rádióban. A zenész emlékének a rádió egy egész napot szentel, újra lejátsszák népszerű alkotásait és beszélgetéseit.