Nincs jól lelkileg a Nemzetiben sérülést szenvedett Horváth Lajos Ottó

D  HR20230526014
2023.12.15. 08:04
Félő, hogy soha nem fogja tudni úgy használni a sérült kezét, mint korábban. A Jászai Mari-díjas színész tart tőle, hogy a baleset miatt nem fogják foglalkoztatni őt se a színpadon, de még a filmiparban sem.

Közel egy hónapja történt a magyar színházi élet legsúlyosabb balesete, amikor a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia-előadása közben a színpadra felhúzott erkélyről lezuhant Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. A vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több métert hátrafelé.

Szász Júlia több mint egy hete az Instagram-oldalán jelentkezett be, hogy megossza végtelenül hálás a családjának és a szerelmének, „akik nélkül biztosan nem ment volna, és akiket mindennél jobban szeretek. Nem tudom, honnan jött az a kifogyhatatlan erő, amivel tartottatok végig, és fogtátok a kezem. Szerencsés ember vagyok.”

A balesetet szenvedett másik színész, Horváth Lajos Ottó állapotáról a Blikk egyik informátora számolt be. Eszerint a színész kezét műteni kellett, ugyanis a zuhanás közben beletenyerelt egy reflektorba. Hiába gyógyul szépen a sérült végtag, a névtelen informátor tudni véli, hogy a történtek miatt a Jászai Mari-díjas színész magát hibáztatja a történtek miatt. 

Nagyon tart attól, hogy a baleset miatt nem viheti tovább a jelenlegi előadásait, és csak kisebb szerepeket kap a jövőben, vagy – ne adj isten – még olyanokat sem,

árulta el a bennfentes. Közben kiderült, hogy visszatért már a munka világába, de lelkileg még nem sikerült feldolgoznia a balesetet. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) korábban megkeresésünkre közölte, hogy még nem történt gyanúsítotti kihallgatás az ügyben. 

Mint megírtuk, a színházi baleset ügyében rendőrségi nyomozás és szakértői vizsgálat zajlik. A helyszínen csütörtökön kezdik meg a díszlet vizsgálatát. A díszletet ehhez vissza kellett építeni, de ahogyaz Index utánajárt: el sem lett volna szabad bontani. Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét,lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

(Borítókép: Horváth Lajos Ottó 2023. május 26-án. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport