Halálra gázolt egy embert a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa

2024.07.12. 06:32

Életek mehetnek tönkre és érhetnek véget egy szempillantás alatt. Apró hibák, véletlenek, rossz döntések. Manapság, amikor mindenki folyamatosan siet valahova, amikor percenként újabb ingerek és behatások érnek minket, nagyon nehéz egy dologra koncentrálni. Pedig muszáj lenne. Különösen, ha valaki a volán mögé ül. Az utakon történő balesetekben néha hírességek is érintettek, néha a vétlen autóban ülve, máskor viszont a történések okozójaként.

Josh Klinghoffer gitáros figyelmét elvonta a mobiltelefon, és terepjárójával elütött egy gyalogost, aki nem élte túl az ütközést. Mindezt egy kereset alapján írta meg az NBC, amelyet Ashley Sanchez, a 47 éves Israel Sanchez egyetlen gyermeke nyújtott be 2024. július 10-én a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságra.

Elkerülhető lett volna a baleset

Sanchez 2024. március 18-án egy élelmiszerboltba tartott, hogy levest készítsen a családjának a kaliforniai Alhambrában. Ahogy a Meridian Avenue és a West Main Street közelében sétált, egy kereszteződésnél Klinghoffer elgázolta a járművével.

Röviddel az ütközés előtt Sanchez megállt a sarkon, hogy megbizonyosodjon róla, nem jön senki az úton. Egy kijelölt kereszteződésen áthaladt, és félúton volt a nyugati irányú West Main Street oldalán, amikor Klinghoffer, aki egy rendszám nélküli, 2022-es GMC Yukont vezetett, balra kanyarodott és hátulról elütötte. A kereset szerint Klinghoffer fékezés nélkül hajtott át a férfin.

A gitáros ügyvédje, Andrew Brettler közleményében azt írta, hogy ügyfele „tragikus balesetben” vett részt.

Miután az autójával elütötte a gyalogost, Josh azonnal félrehúzódott, leállította a járművet, hívta a 911-et, és megvárta, amíg a rendőrség és a mentők megérkeznek. Teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal

– állította Brettler.

A Sanchez család ügyvédje, Nick Rowley azt nyilatkozta, hogy Klinghoffert le kell tartóztatni és bíróság elé kell állítani emberölés miatt. Rowley szerint Sanchez betartotta a közlekedési előírásokat.

Mindent szabályosan csinált, figyelte a szembejövő forgalmat és betartotta a gyalogosjelzéseket, de tragikus módon Klinghoffer sietve és telefonálva hátulról elütötte egy nagy terepjáróval, ezzel a halálát okozva. A veszteség és a gyász, amellyel a Sanchez családnak most szembe kell néznie, óriási. Nem állunk meg, amíg Sanchez úrnak és családjának nem szolgáltatnak igazságot

– nyilatkozta a család ügyvédje.

Josh Klinghoffer
Josh Klinghoffer
Fotó: Jim Bennett / Getty Images

Klinghoffer a Pearl Jammel turnézik, a kereset szerint az eset után egyáltalán nem lépett kapcsolatba a Sanchez családdal, és nem mutatott semmiféle megbánást – folytatta Rowley. A Pearl Jam képviselői nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.

Sanchez, akit az aszfaltra lökött és vonszolt a terepjáró, súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházban körülbelül 2 és fél órával az ütközés után halottnak nyilvánították. Klinghoffernek 12 méter távolságból több mint 10 másodperce volt arra, hogy észrevegye a gyalogost és fékezzen.

Az Ashley Sanchezt képviselő Trial Lawyers for Justice ügyvédi iroda által bemutatott videón látszik, hogy Klinghoffer megállt, miután elütötte Sanchezt. A cég egy állóképet is rendelkezésre bocsátott, amelyen Klinghoffer egy tárgyat tart a kezében, ami néhány másodperccel az ütközés előtt készült – mondták az ügyvédek.

Apám nagyszerű szakácsként volt ismert, a család legtehetségesebb tagja, a legjobb nagypapa volt, aki mindig tele volt szeretettel és örömmel. Mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Az életét egy olyan ember gondatlan cselekedete oltotta ki, aki nem vette a fáradságot, hogy a vezetésre figyeljen

– nyilatkozta Ashley Sanchez, aki esküdtszéki tárgyalást és kártérítést kér, amely magába foglalhatja a temetési és orvosi költségeket, az ügyvédi díjakat, valamint az apja társaságának, gondoskodásának, szeretetének és védelmének elvesztése miatti fájdalmat és szenvedést.

Mellette halt meg a barátja

Nem ez az első eset, hogy híresség is érintett egy halálos balesetben. Az egyik legnagyobb felháborodást kiváltó történet a Mötley Crüe énekeséhez, Vince Neilhez fűződik. Neil együtt bulizott 1984-ben a Hanoi Rocks nevű zenekar dobosával, Razzle-lel, amikor is kitalálták, hogy elmennek alkoholt venni. Nem kevés piával a vérükben bepattantak az énekes piros sportkocsijába,

és elindultak Razzle utolsó útjára.

A kanyargós Hollywood Hills-i úton ugyanis Neil elvesztette az uralmát az autója felett, és átsodródott a szemközti sávba, ahol telibe kapott egy másik autót. Míg az énekes kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, barátja, Razzle belehalt sérüléseibe, a másik autó utasai pedig agysérülést szenvedtek. Neilt elítélték, de nagy felháborodást keltett, hogy mindössze 30 napot kellett rács mögött töltenie, és 2,6 millió dolláros pénzbírság kifizetése után szabadon engedték.

A teniszező, Venus Williams is hibás volt egy halálos autóbalesetben, bár csak 8 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. Egy kereszteződésben ragadt, amikor egy másik autó, amiben egy idős házaspár ült, már nem tudta kikerülni, és az oldalába csapódott. Az anyósülésen utazó férfi nem élte túl az ütközést. A sztár ellen nem emeltek vádat.

Előfordultak olyan esetek is, hogy az autót vezető hírességek vesztették életüket. Paul Walker 2013-ban szenvedett halálos balesetet, James Dean 1955-ben vesztette életét a volán mögött, az alkoholt fogyasztó Jackass-sztár, Ryan Dunn pedig 2011-ben halt meg, miután Porschéjával száguldva lesodródott az útról, és egy fának csapódott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport