Budapestre jön a Metallica?

2008.12.16. 13:16

A Last.fm koncertnaptára szerint jövőre május 25-én Budapesten lép fel a Metallica. Vagy legalábbis lehet, erre utal ugyanis a TBA, azaz To Be Announced (Későbbi bejelentés tárgya) felírat.

Az biztos, hogy a kérdéses időpontban a zenekar Európában lesz, a Death Magnetic albummal turnézik, május 17-é Kölnben, Németországban lépnek fel, majd a június 14-én Helsinkiben, a két időpont között hivatalosan még nincsenek lekötve a koncertek. A május 25-ei dátum ellen szól viszont, hogy május 14-én a szomszédban, Bécsben lépnek fel, vagyis lesz Metallica-koncert alig három órányi vonatozásra Budapesttől.

Az általunk megkérdezett koncertszervezők és iparági bennfentesek megerősítették, hogy tényleg folytak tárgyalások a zenekar menedzsmentjével egy esetleges budapesti koncertről, viszont a végeredményről ellentmondóak az információk: egyes informátoraink szerint nem sikerült megegyezni, mások viszont úgy tudják, hogy van még esély arra, hogy Magyarországra is eljöjjön a zenekar.

Úgy tudjuk, hogy a Sziget szervezői is tárgyaltak a zenekarral, hogy a Metallica legyen a fesztivál nulladik napjának fő fellépője, de végül nem sikerült megegyezniük.