Legolas is bekerült a hánytatós Hobbitba

2012.12.07. 13:22

Jövő héten lesz a várva várt A hobbit: Váratlan utazás világpremierje (eddig csak Új-Zélandon vetítették le, ott viszont a nézők behánytak a 3D és a 24 helyett 48 másodpercenkénti képkocka együttes hatásától), úgyhogy Peter Jackson marketingesei most már nem naponta, hanem óránként raknak ki valami kedvcsinálót a netre. Most például egy olyan filmrészletet, amiben Gandalf (Ian McKellen) ironikus módon épp Szarumánnal (Christopher Lee) beszélget arról Völgyzugolyban, mekkora veszélyt jelent Középföldére a gonosz Szauron. A jeleneteben két másik régi ismerős, Galadriel (Cate Blanchett) és Elrond (Hugo Weaving) is felbukkan.

A régi színészgárdából a Legolast alakító Orlando Bloom is visszatér. Az Entertainment Weekly tabletverzióa szivárogtatta ki az első képet a Hobbit-trilógia 2014-re ígért záródarabjából, a The Hobbit: There and Back Againből: itt épp a Bard nevű íjászt alakító Luke Evansszal társalog, aki a segít a főszereplő törpéknek törpöknek és Bilbónak megölni a Smaug nevű sárkányt.

hobbitlegolas640
Fotó: Warner Bros. / Fórum Hungary

A napokban kiszivárgott egy új kép is, ami a film egyik leglátványosabb gigaszörnyét, a Nagy Manót/Óriáskoboldot/Nagy Goblint (attól függően, ki melyik Hobbit-kiadást olvasta) ábrázolja:

PHnPycWnKlTirq 1 l
Fotó: Warner Bros. / Entertainment Weekly

A végére hagytuk a legfinomabb ínyencfalatot, egy tizenhárom perces werkfilmet, amiben  Peter Jackson mesél arról,10 évvel a Gyűrűk Ura felvételei után milyen jó volt visszatérni Új-Zélandra, Cate Blanchett, Elijah Wood, Andy Serkis és a többi színész pedig arról áradozik, hogy a nyári táborozásra hasonlító, 266 napos forgatás pont olyan volt, mint egy időutazás 2001-be. Újdonság és iszonyú nehéz meló volt viszont a forgatás a tizenhárom törpöt (Dwalin, Balin, Óin, Glóin, Ori, Dori, Nori, Fili, Kili, Bifur, Bofur, Bombur és Tölgypajzsos Thorin) alakító színészeknek és a maszkmestereknek is, mivel mindnyájuknak azon kellett dolgozni, hogy ezt a rengeteg új szereplőt még véletlenül se keverje össze a Tolkien-életműben járatlan mozinéző.

Az eredeti meseregényből már jól ismert Gyűrűk Ura-előzményfilmek sztorija röviden: az idei első részben Zsákos Bilbó (Martin Freeman) Gandalffal (Ian McKellen) és tizenhárom törpével törppel (köztük Gimli egyik felmenőjével) elindul egy nagy sárkányvadászatra (amihez végre hegedű meg hárfa helyett kardokat és csatabárdokat is visznek) de csak a manókig (koboldokig? goblinokig?) jutnak el. A Hobbit 2, amiben a törpék törpök az emberek segítségével legyőzik a gonosz Smaugot The Hobbit: The Desolation of Smaug címmel fog mozikba kerülni jövőre, 2014-ben pedig The Hobbit: There and Back Again címmel jön a trilógia záródarabja az öt sereg csatájával.

Akik úgy emlékeznek, hogy az 1937-es Hobbit túl vékony volt három grandiózus mozifilmhez, ne felejtsék el: Peter Jackson stábja a Gyűrűk Ura függelékéből olyan történetszálakat is beletett a Hobbitba, mint Gandalf nyomozása Dol Guldur erődjében, ahol a bölcs és jóságos mágusnak (igen tudjuk, nem az, hanem egy maia a Harmadkorból) el kell kapnia a Nekromanta bőrébe bújt Szauront is.