Jön a Da Vinci-kód folytatása

2013.07.17. 12:05
dbinferno (1)

A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után meglesz a sorozat következő része, ami Dan Brown Inferno című könyvét dolgozza fel és ugyanúgy Tom Hanks lesz a főszereplője és Ron Howard a rendezője, mint a korábbi részeknek. Ezt a felállást annyiban akarták megbolygatni, hogy Ron Howard csak a producere lett volna a produkciónak, de a Deadline legfrissebb információja szerint mégis ő lesz a rendező. David Koepp, aki már segédkezett az Angyalok és démonoknál, most is a stábban van mint forgatókönyvíró.

De nem Dan Brown thrillersorozatának harmadik része, Az elveszett jelkép lesz megfilmesítve. Annak az adaptációnak a megírására Danny Strongot vette fel a Sony stúdió és Mark Romanek lett volna a film rendezője. 2012 márciusa óta azonban semmit nem lehetett hallani a projektről. Most a Sony egy másik feldolgozással jelentkezik.

Dan Brown Inferno című könyvét Dante Isteni színjátéka inspirálta, egy utazást ír le poklon, a purgatóriumon és a mennyen át. A Sony szívügye ez a sorozat, elvégre a Da Vinci-kód 758 millió dollárt, az Angyalok és démonok pedig 486 millió dollárt hozott, amiért még az ilyen nagy stúdiók is szívesen lehajolnak. Az már más kérdés, hogy mindkettő pocsék film volt.