Lesz Tűzgyűrű 2

2013.08.01. 10:46

Hivatalos bejelentés még nem történt, de a Tűzgyűrű kitermelte, amit ki kellett neki, úgyhogy jöhet a folytatás. (Duplakritikánkat itt olvashatják.) Korábban már írtunk egy számításról, ami óvatosan azt jósolta, hogy bár az amerikai bevételi adatok eleinte nem voltak túl bíztatóak, mégis lehet folytatása gigarobotos gyepálásnak. A mostani bevételi adatok ismeretében már szinte biztos a dolog.

Tűzgyűrű - 2. szinkronos előzetes

Csak a szerdai kínai premier kilencmillió dollárt hozott. Az év bukásának elkönyvelt sci-fi 190 millió dollárba került, de úgy látszik, hogy mégis megérte ennyi pénzt beleölni, ugyanis a boxoficemojo.com szerint már most 220 millió dolláros összbevételnél jár.

A screencrush.com szerint a hét végére ez az összeg a 300 milliót is elérheti, ami azt jelenti, hogy biztosan jöhet a folytatás. Pláne, hogy Guillermo del Toro már a film megjelenése előtt is tervezgette a második részt. A filmet ma mutatják be Japánban és Spanyolországban, ezek még jelentősen növelhetik a bevételeket, amihez jönnek még a későbbi DVD eladások. A Tűzgyűrű 2-ről pedig már most tudjuk, hogy az lesz az aktuális év sci-fije.