Bejárható lesz az Avatar világa

2013.10.15. 13:11

James Cameron hihetetlenül látványos mozija köré a Disney egy élményparkot is felránt. A szemet gyönyörködtető filmek és a gyorséttermi menükhöz hozzácsapott akciófigurák után ez lesz a következő nagy durranás.

A tervek szerint 2017-re lesz kész Pandora bejárható világa. James Cameron ezt előre meg is köszöni a Disneynek. Az alábbi videóból az is kiderül, hogy az Avatar-széria következő két részének látványvilága, a beígérteknek és az elvárásoknak megfelelően grandiózus és részletgazdag lesz. Látványterveket is mutatnak a készülő Avatar Landről, ami már most jól néz ki, pedig bő négy évre vagyunk attól, hogy bejárhassuk a moziból ismert világot.

AVATAR at Disney's Animal Kingdom

Elméletileg Cameron már négyrészes Avatarban gondolkodik, de ami biztos, hogy a második és harmadik rész forgatását csak 2014-ben kezdik meg, mert a rendező kicsit lemaradt a forgatókönyvírással. Ennek az az oka, hogy a látványvilág hibátlanra pingálásán túl ezúttal állítólag a történetmesélésre is erősen ráfeküdt. Nemcsak egy szép popcornmozit akar ugyanis, hanem egy több filmen átívelő, laza kapcsolódású történetet, amelynek elemei külön-külön is megállják a helyüket.

A legfrisseb hírek szerint az Avatar 2 majd csak 2016-ban kerül mozikba, de 2018-ra az Avatar 4 is elkészülne, vagyis évente kapnánk egy nagyobb szeletet a na'vik eddig ismeretlen világából.