Mégis készül a Setét Torony

hightower
2014.01.22. 12:52

Kevés elátkozottabb filmes projekt létezik Stephen King kultikus Setét Torony-adaptációjánál. Négy éve még arról volt szó, hogy a világon először multimédiás platformra ültetik. A grandiózus vállalkozásból végül kihátrált a Universal, a Disney-Marvel csapat pedig tényleg megcsinálta a multiplatformos történetmesélést a Bosszúállókkal illetve az Agents of S.H.I.E.L.D. tévésorozattal. A Ron Howard fémjelezte Setét Torony-projektről aztán tavaly év vége felé érkezett az első pozitív hír, miszerint még mindig érdeklődnek a stúdiók.

Most egy újabb, egészen váratlan részlet került elő, méghozzá Aaron Paulnak köszönhetően. A Breaking Bad Jesse Pinkmanje épp a Sundance-en promózza a filmjét, ahol az Ain't It Cool News munkatársa mondta el neki, hogy szerinte remekül illene rá Eddie Dean szerepe a Setét Toronyból, már ha olvasta a regényeket. Erre Aaron Paul valami egészen meglepőt válaszolt.

"Nem olvastam az összeset, de úgy tudom fontos karakter. Rengeteg találkozón vettem már részt a Setét Torony miatt, nemrég egy ismerkedős beszélgetést is tartottunk Ron Howarddal. Óriási rajongója a Breaking Badnek, nekem pedig hatamas megtiszteltetés, hogy egyáltalán tudja a nevemet. Biztos vagyok benne, hogy megcsinálják a filmet." - nyilatkozta Paul, aki azt is elárulta, hogy az eredeti ötlethez ragaszkodnak, vagyis a három mozifilm mellett párhuzamosan futó tévésorozatot is szeretnének.