Mégsem kap folytatást a Jégvarázs

2014.04.25. 10:53

Bár én már óvatlanul megígértem egy ötéves kislánynak, most úgy tűnik, hogy mégsem lesz a közeljövőben folytatása a Disney szupersikeres meséjének, a tavaly decemberben bemutatott Jégvarázsnak. Erről beszélt a Tribeca filmfesztivál egyik eseményén, a Bloomberg Business of Entertainment Breakfast-en a Disney Stúdió vezetője, Alan Horn. Közölte, hogy semmilyen konkrét tervük nincs a Jégvarázs folytatására, most inkább a mese színpadi változatával szeretnének foglalkozni.

Jégvarázs

A Jégvarázs folytatásával kapcsolatos hírek februárban kezdtek szállingózni, ami nem meglepő, hiszen régóta nem volt ilyen sikeres animációs filmje a Disney-nek. A Jégvarázs nyert két Oscart, egyrészt a legjobb animációs filmnek járót, plusz a legjobb eredeti betétdalnak járó díjat is. A bevételei pedig minden előzetes várakozást felülmúltak, a 150 millió dollárból készült mese eddig 1,1 milliárd dollárt termelt. Ezzel a Jégvarázs lett minden idők legjobban jövedelmező animációs filmje és bekerült a tíz legtöbb bevételt hozó film közé is. (Ezt a listát még mindig az Avatar vezeti.)

Ami a színpadi verziót illeti, az egyik hercegnő hangját adó Kristen Bell már jelezte, hogy szívesen eljátszaná a szerepet színházban is.