100 millió dollárral nyithat a Transformers 4

2014.06.26. 11:47

"A kihalás kora alcímű izét filmnek nagyon nehezen lehetne nevezni, hiszen ahhoz kellene egy (legalább) közepesen koherens forgatókönyv, annak lapjain karakterek, akik érdeklik a nézőt és érzelmeket váltanak ki belőle (jó esetben nem csak megvetést és gyűlöletet) és persze valami történés is" - írtuk a Transformers 4 A kihalás koráról kritikánkban.

Robodinoszauruszt szecskáznak fel a Transformers 4-ben

Ettől, és a többi lehúzó véleménytől függetlenül a film valószínűleg tarolni fog a mozikban. Legalábbis a Paramount Pictures 90-100 millió dollár körüli nyitóhétvégét vár tőle, hiszen 4200 amerikai moziban fogják vetíteni, amiből 353 Imax, ahol a jegyárak sokkal húzósabbak, a bevétel pedig még magasabb.

Idén eddig Az Amerika Kapitány - A tél katonája hozta a legjobb nyitóhétvégét Amerikában, a Russo fivérek filmje 95 millió dollárral kezdett. Csalódást okozott viszont a Godzilla és A csodálatos Pókember 2 is. Eddig a nagy blockbusterek közül Az Amerika Kapitányon kívül még az X-Men: Az eljövendő múlt napjai váltotta be a hozzá fűzött anyagi reményeket, ami 90 millióval nyitott, eddig több mint 200 milliót kerestek vele az egyesült államokban és közel 700 milliót összesen az egész világon.

Az új Transformers-filmet 37 piacon, többek között Dél-Korában, Oroszországban és Magyarországon is most mutatják be, ahogy Kínában is, ami egy üzleti vita miatt sokáig bizonytalan volt. Pedig Kína a sorozat egyik legnagyobb piaca. A film első része 45 millió dollárt, második része 72 milliót, 2011-es harmadik része pedig 165 millió dollárt hozott a cégnek, utóbbi az észak-amerikai bevételnek csaknem felével egyenlő. (Erről itt írtunk részletesebben.)