Koltai Róbert nem ment el a fia tárgyalására

2014.10.08. 08:42

Még mindig folyik Koltai Róbert és Pogány Judit fia, Koltai Gábor ellen a büntetőper, különösen nagy értékű adócsalás és bűnsegédlet miatt. Koltainak most tanúként kellett volna megjelenni a bíróságon a fia tárgyalásán, a színész azonban egyszerűen nem ment el. Azzal mentette ki magát, hogy Szombathelyen kellett játszania, az Én és a kisöcsém című darabban. Koltai egyébként előzőleg kértre a bíróságtól, hogy inkább egy másik időpontban hallgassák meg, írja a Blikk.

Az eset csak azért furcsa, mert az október 7-i tárgyalás időpontját már június 20-án kijelölték, így Koltai jó előre tudhatta, hogy aznap a bíróságon kell lennie. Intézhette volna tehát úgy a teendőit, hogy meg tudjon jelenni. Ráadásul az ő meghallgatását, fia védője kezdeményezte.

Koltai még 2010-ben mondta, hogy teljesen meg vannak győződve fiuk ártatlanságáról, azóta viszont nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

Koltai Gáborra 2010-ben kommandósok törték rá az ajtót, azonnal le is tartóztatták, és öt hónapig volt előzetes letartóztatásban, aztán háti őrizetben volt, most szabadlábon védekezik. A vádak szerint Koltai és társai a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával együtt, jogtalanul, részben fiktív filmgyártáshoz igényeltek vissza az államtól 4 milliárd forintot. Ráadásul a filmek nagy része el sem készült. Koltai ellen már négy éve folyik a per, közben több filmet is befejeztek. Koltai tegnap másfél órán át ecsetelte ártatlanságát, apja azonban nem jelent meg a védelem oldalán. Koltai Róbert egyébként a januári tárgyaláson sem volt jelen, csak Pogány Judit ment el.