Brian Wilson és Martin Luther King szelleme is ott lesz Berlinben

2015.01.15. 12:07

Nincs már olyan messze február 5., amikor elkezdődik a Berlinale, az év első fontos filmfesztiválja. Tegnap a versenyprogramot egészítették ki néhány fontos címmel, most pedig olyan gálavetítéseket jelentettek be, amik nem a versenyprogramban vagy valamelyik szekcióban szerepelnek, hanem egy díszelőadás keretében vetítik majd a fesztiválon. 

A Love & Mercy című életrajzi film Brian Wilsonról, a Beach Boys alapítótagjáról szól, a fiatalkori verziót Paul Dano alakítja, az időskorit John Cusack. De nem ez lesz az egyetlen életrajzi film a fesztiválon: az Oscar-esélyként is emlegetett, fekete polgárjogi harcról szóló Martin Luther King-film, a Selma is ott lesz egy gálavetítésen a Berlinalén. 

Az idei Helen Mirren-film címe Woman in Gold, és egy idős holokauszttúlélőt alakít benne, aki egy a nagynénjéről készült, nácik által elkobzott Gustav Klimt-képet követel vissza az osztrák államtól.

Woman in Gold Official Trailer #1 (2015)

Az új Anton Corbijn-film is Berlinben debütál, az egykori holland fotós a Life magazinról készített filmet, és az a címe, hogy Life, a sztorik az egyik fotós, Dennis Stock és James Dean barátságáról szól, a fotóst Robert Pattinson, a színészt Dane DeHaan alakítja majd.