Fogadjon örökbe egy filmkockát!

2015.02.27. 13:48

Vannak azok a filmek, amik összerántják a várost. Közösségi erőből készülnek, és egy generáció életérzését sugározzák.

Ezekből mutat be hármat március 1-jén, vasárnap este a Trafó, sőt Balaton Method minikoncert is lesz. A Balaton Method március 6-ai Akváriumos filmpremierje előtt is bele lehet nézni a zenés roadmovie-ba, levetítik Szabó Simon Európa Filmdíjra jelölt a Fal című rövidfilmjét, és a nagy sikerű Menjek/Maradjak filmeket jegyző Speak Easy csapata is bemutatja két új, készülő projektjét. Az egyik a Sweet Home, a külföldről hazaköltöző magyarok történetem a másik az Inside Berlin, ami a német főváros multikulturalitásával foglalkozik. 

Az első Menjek/Maradjak a New Yorkban élő Mirjam és Attila történetét mutatta be, az Indafilmen meg is lehet nézni most rögtön:

Menjek/maradjak
A londoni epizód pedig szombat este debütál az Indexen, úgyhogy a vasárnapi vetítés előtt pont be lehet pótolni a londoni magyarok kalandjait is, ezen a linken.

Tehát vasárnap a Trafóban ezt a három filmet vetítik:

  • Kodály Method: Balaton Method (premier előtti ráhangoló tíz percben)
  • Szabó Simon: Fal
  • Speak Easy: Sweet Home  és Inside Berlin (tíz-tíz perc ízelítő) 

Utána lesz beszélgetés az alkotókkal, meg fellép néhány olyan együttes is, akik benne lesznek a Balaton Methodban is, például Harcsa Veronika és Hó Márton. Támogatói jegy vásárlásával közvetlenül segítheti a csapatok jövőbeni munkáját: ugyanis a teljes jegybevételt ők kapják meg. Minden más tudnivaló a Facebook eseményen.