Új Chemical Brothers-klip, vagy még inkább, új Michel Gondry-klip!

2015.05.05. 12:43

Semmi különös, csak nyáron érkezik a Chemical Brothers új lemeze, ez meg az első dal róla, az a címe, hogy Go, és Michel Gondry rendezett hozzá egy klipet, ami önmagában is hírt ér, még ha az első visszajelzések alapján sokan lelombozónak és unalmas találják is az együttműködést.

1

Gondry legutóbb a Metronomynak csinált klipet a Love Lettershez, annak a papírmasé díszletei a nagyjátékfilmes munkásságára, és azon belül is Az álom tudományára emlékeztettek. A Chemical Brothersnek utoljára 2001-ben rendezett klipet, a legendás Star Guitart, amiben egy francia vonatút videófelvételét ütemezte rá a repetitív zenére, illetve előtte még 1999-ben a Let forever be kaleiodszkópszerű, videós trükkökkel teletűzdelt őrületét, ami máig a zenekar leghíresebb klipje.  

Ez pedig az új együttműködés:

Jók a jelmezek, jó a koreográfia és jó a helyszín is, de a nagy elődök nyomába sajnos nem érhet ez a videó, még akkor sem, ha engem kicsit a száraz szinkronúszásra emlékeztet a klip, és én a szinkronúszást is nagyon szeretem, meg az is tetszik, hogy Gondry ilyen hagyományos vizuális trükkökhöz tért vissza. A nagyobb bajom inkább a kicsit túl konvencionális alapokra építő dallal van, amiben A Tribe Called Quest egykori tagja, Q-Tip közreműködik, és ha nem tudnám, hogy ez egy Chemical Brothers szám, nem biztos, hogy felismerném egy rádiós játszásban. 

Az új album tehát júliusban jelenik meg, és az lesz a címe, hogy Born in the Echoes, és ebben a számban Q-Tippel közreműködtek, de az albumon lesz még St. Vincent és Beck is.