Arnold viccei mentik meg a Terminátor 5-öt

2015.06.08. 08:58 Módosítva: 2015.06.08. 08:59

Lassan annyi előzetes jön ki a Terminator Genisyshez, hogy már a premeir előtt össze tudjuk rakni a teljes filmet, de én speciel egyáltalán nem bánom, mert Arnold Schwarzenegger 67 évesen is brutális izomhegynek tűnik benne. Ráadásul ugyanúgy szórja a büntető egysororsait, mint fénykorában, a '80-as és a '90-es években (lásd: "Ereszd ki a gőzt, Bennett!", vagy Sharon Stone lepuffantása után: "Tekintsd ezt válásnak!"), én legalábbis hangosan felröhögtem a legújabb tévészpot végén: 

Terminator Genisys - Stuck in traffic

Sokan persze már most amiatt hőbörögnek, hogy a T5 egy az egyben átvett egy rakás karaktert és akciójelenetet a korábbi részekből: például megint rendőregyenruhában rohangál a folyékony fém T-1000-es. Ezekkel a jelenetekkel viszont pompásan vissza lehet kacsintani a korábbi részekre. Amikor például Arnold fejjel előre belerepül a hídon egy autó szélvédőjébe, az szerintem nagyon vicces utalás a T2-re, amikor a gonosz Halálosztó is befejelte az ellopni kívánt jármű ablakát:

giphy.gif

Néhány skandináv országban már június 25-én bemutatják a filmet, Amerikában július 1-jén lesz a premier, nálunk pedig július 2-án. A rendező Alan Taylor, akinek a nevéhez köthető többek között a Trónok harca, a Thor: Sötét világ és sok más sorozat. Jai Courtney (Bruce Willis fia a Die Hard 5-ből) lesz Kyle Reese, Jason Clarke (a Majmok bolygója 2-ből) pedig John Connor. Sarah Connort a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke alakítja - vele nemrég interjúztunk is, nagyon lelkesnek tűnt, hogy a T800-as oldalán anyatigrisként lövöldözhetett. (via Movieweb)