A meztelenkedő kamaszlányok Torontóba mennek

2015.08.19. 12:12

A nemzetközi filmfesztiválok mezőnyében lassan Cannes, Berlin, és a Sundance mellé felnövő torontói fesztiválon nem csak a Saul fia észak-amerikai premierje lesz: a Short Cuts című rövidfilmes válogatásban Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását is bemutatják. Ez a film nyert a Friss Húson is, azaz mondhatjuk, hogy ez az idei év legjobb magyar rövidfilmje, akkor azt írtuk róla, hogy "egy csomó, erre az életkorra jellemző kis jelentéktelen apróságot képes volt megragadni. Hogy nem tudja a pontos szövegét annak a dalnak, amit énekelni akar, hogy nem mer a fiú előtt mutatkozni meztelenül, és hogy milyen rohadt ciki, amikor a szülők hangosbemondón hívják a gyerekeiket lángosozni. Az, hogy a szereplők teste teljesen napégette és naptejfoltos a film végén, már csak ráadás." 

Szilágyi Fanni: A kamaszkor vége

A torontói fesztivált szeptember 10-20. között rendezik meg, a Kamaszkor végének két nyilvános előadása szeptember 13-án és 19-én lesz.

A Kamaszkor vége a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült a Színház- és Filmművészeti Egyetemen: rendezője, Szilágyi Fanni Gothár Péter filmrendező osztályába jár mesterképzésen.