Kanadában már megjegyezték Kovács István nevét

2015.08.25. 11:26

Amikor a Friss Hús nevű rövidfilmfesztivál filmjeiről írtunk cikket, azt a címet adtuk neki, hogy Jegyezzük meg: Kovács István!, ugyanis az ő Betonzaj című filmje – ami egy tizenéves kickbokszolóról szól – volt az egyik kedvencünk a fesztiválon. Úgy tűnik, most Kanadában is megjegyezték a nevet, ugyanis Montreálban, a diákszekcióban bemutatkozhat az egész világnak.

Az ottani fesztiválról azt kell tudni, hogy Észak-Amerika egyetlen A-listás fesztiváljának számít, úgyhogy a teljes világ lenyűgözésének érdekében a Betonzaj stábja összevágott egy előzetest is a filmnek:

A Betonzaj plakátja

A Betonzaj a Filmalap támogatásával készült a Filmteam és az SZFE gyártásában a Filmfabriq és a Sparks koprodukciójában.

De nem a Betonzaj az egyetlen, ami a világpremierjét Montreálban tartja, itt mutatkozik be Vékes Csaba Ál(l)omás című filmje is, Hámori Gabriella, Lázár Kati és Máté Gábor főszereplésével, ami arról szól, hogy egy ápolónő holtan talán egy nénit a lakásában, de senki nem akar segíteni neki, mert nem találják a néni személyijét. Az Ál(l)omás a Blue Duck Arts forgatókönyvíró műhely produkciójában a Médiatanács Huszárik-pályázata támogatásával készült 2014-ben, operatőre Petrik András volt.

Azt se felejtsük el, hogy Montreálban bemutatják a Félvilág című tévéfilmet, erről itt lehet többet olvasni nálunk.