Új Harry Potter-trilógia készül

2016.03.02. 13:50

Ahogy arra némileg számítani lehetett, végül három film is készült a Legendás állatok és megfigyelésük c. Harry Potter-spinoffból, ezt J.K. Rowling író jelentette be Twitteren. Ezzel azt a pletykát is megcáfolta, hogy a hét könyv utáni időszakban játszódó kétfelvonásos Cursed Child színdarabból mozifilm is készülne, egyelőre. Azért csak egyelőre, mert akkora az érdeklődés a színdarab iránt, hogy szinte kizárt, hogy pár éve múlva ne akarnák filmre vinni a már családapa Harry Potter történetét.

legendas

A trilógia bejelentése csak annyiban új, hogy Warner Bros. vezérigazgatója már korábban lenyilatkozta, hogy minimum trilógia lesz a mindössze 128 oldalas könyvből, ami egy fiktív könyv szerzőjéről, Göthe Szalamanderről szól és az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja, de feltűnik még benne Ezra Miller és Colin Farrel is. A Legendás állatok és megfigyelésük novemberben érkezik a mozikba.

A Harry Potter születése előtt 70 évvel, New Yorkban játszódó filmhez már korábban megjelent az első, egész ígéretes trailer.