Spielberg egyik régi barátja írja az Indy 5-öt

2016.03.18. 23:58

Steven Spielberg egyik régi barátja és harcostársa fogja írni a 2019-re beígért Indiana Jones forgatókönyvét - adta hírül nemrég a Movieweb. Csakhogy az illető nem George Lucas lesz, hanem David Koepp, aki többek között a közönségkedvencnek éppen nem mondható Indy 4 ufós-szovjetes sztoriját is jegyzi.

NEhzQtEfwo0Dko 1 b
Fotó: Lucasfilm Ltd. Photo / Paramount Pictures

Koepp korábban olyan Spielberg-filmek forgatókönyvét írta az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága mellett, mint a Jurassic Park 1-2 és a Világok harca.

De ő írta a Jól áll neki a halált, Az árnyékot, az első Mission: Impossible-t és az első Pókembert is, emellett az ő forgatókönyvéből készült A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok valamint a részben magyarországi helyszíneken forgatott Inferno is. Viszont sokat rontott legutóbb a népszerűségén azzal, hogy megrendezte a Mortdecai című marhaságot.

Persze az Indy 5 forgatókönyve ettől még lehet majd jó, mert abba az ufós szálat Spielberg erőltette bele, Koepp pedig csak helyrepofozta George Lucas, Jeff Nathanson és Frank Darabont eredeti forgatókönyvét (én mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy abban mi volt a sztori).

Akárhogy is lesz, az már biztos, hogy az ötödik Indiana Jones 2019. július 19-én kerül majd a mozikba, Spielberg fogja rendezni, és hiába pletykálták korábban azt, hogy Chris Pratt fogja benne pattogtatni a z ostort, továbbra is Harrison Ford fogja hordani a puhakalapot a filmben.