10 film, amit kötelező megnézni júliusig

2016.03.24. 19:57 Módosítva: 2016.03.24. 22:10
Alig vagyunk túl a Deadpoolon és a Batman Szuperman ellenen, máris a nyakunbka zúdítja Hollywood az újabb blockbustereit. A Warcraft, az X-Men 3, a Polgárháborúban egymást agyonverő Marvel-szuperhősök és az új Cloverfield mellett persze azért a Hurok című magyar időutazós film és Till Attila akcióvígjátéka miatt is érdemes lesz a következő három hónapban moziba menni. És ön melyik filmet várja a legjobban? Szavazzon a kedvencére!

Hardcore Henry (április 7.)

2013-ban a fél világ rápörgött a Biting Elbows Bad Motherfucker című videoklipre, amiben egy folyamatosan ugráló és verekedő fickó szemszögéből követhettünk végig egy nyaktörő irodaházi üldözést - pont úgy mintha valami menő videojátékot játszanánk. Az alkotó, az orosz származású Ilja Naishuller azóta emelte egy kicsit a tétet, és 5 perc helyett másfél órásra bővítette ki az esztelen zúzást néhány Gopro kamera meg egy seregnyi kaszkadőr haver segítségével, a végeredmény pedig végre itthon is mozikba kerül Hardcore Henry címmel.

001

Henry, akinek a szemszögéből fogjuk nézni a filmet, egy halálosztó kiborg, akit a felesége (Haley Bennett) épített át ilyenné. Ám az asszonyt fegyveresek rabolják el, hősünk pedig elindul kiszabadítani őt, amiben olyan hollywoodi hírességek segítenek majd neki, mint Neill Blomkamp kedvenc színésze, Sharlto Copley és Tim Roth, akinek az Aljas nyolcas mellett ez lehet a nagy visszatérése a süllyesztőből.

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

Hardcore Henry - szinkronos előzetes

Hurok (április 14.)

Madarász Isti tavaly egy Rejtő-adaptációval került be a tévébe, de idén pedig az időutazós thrillerét vetítik a mozik. A rendező mindig is vonzódott a tipikus amerikai zsánerfilmekhez, de ami a legjobb, hogy ezeket meglepően jól adaptálta magyar környezetbe, magyar helyszíneken lövöldöző magyar színészekkel.

A sztori röviden: Ádám (Száraz Dénes) drogokat csempész külföldre, de most azt tervezi a barátnőjével, Annával (Martinovics Dorina), hogy az aktuális szállítmánnyal megszöknek és új életet kezdenek. Anna azonban halálos közlekedési balesetet szenved, Ádámot pedig lelövi egy gengszter (a kefefrizurával alig felismerhető Anger Zsolt). Később azonban megint látjuk őt, amint épp külföldre szökne, de a szeme láttára meghal a barátnője, a gengszterek pedig őt is meg akarják ölni újra és újra - mintha csak a hazai gyártású A holnap határát látnánk.

Cloverfield Lane 10 (április 14.)

Mialatt mindenki a Star Wars 7 kiszivárgott híreivel, aztán magával a filmmel volt elfoglalva, J.J. Abrams suttyomban folytatta a híres kézikamerás városromboló filmjét, a 2008-as Cloverfieldet. A rendező ezúttal egy nem túl ismert, de lelkes geek, Dan Trachtenberg, akinek a nagyjátékfilmes debütálásához Abrams szokás szerint bevetette a titkokra épülő vírusmarketing-gépezetét. A film előzeteséből például az égvilágon semmi sem derül ki!

egy fiatal nő (Mary Elizabeth Winstead), egy fiatal férfi (John Gallagher Jr.), meg egy idősebb fószer (John Goodman) együtt élnek egy bunkerben, de nem a legjobb a viszonyuk. A nő szökni akar, leüti a férfit, megszerzi a bejárat kulcsát, de mielőtt kinyitná az ajtót, elszörnyed a kinti világtól, és ennyi. Azt viszont már most tudni lehet, hogy az új film is a régi Cloverfield világában játszódik, ahol egy szörny drimbolt a keleti parti nagyvárosokban, a Swamp Pop nevű üdítő pedig a trailerben is felbukkan, akiknek az atomháború idejére gyártott készlete már el is fogyott, és új ellátmányt már nem kaptak egy bazinagy szörny miatt... Szóval akármi is lesz ez, az biztos, hogy a Cloverfield Lane 10 az idei év egyik legjobban várt filmje.

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

Cloverfield Lane 10 - előzetes

Tiszta szívvel (április 28.)

Furcsa keverékműfajú alkotással jelentkezik idén a tévésből lett rendező, Till Attila. A Tiszta szívvel ugyanis egy kerekes székes gengszterfilm, amit akár a magyar Blöffnek is hívhatnánk, ha Tilla a forgatáson nem utasította volna ezt vissza azzal, hogy Guy Ritchie speciális vígjátékokat forgat, parodisztikusan eltúlzott figurákkal, itt viszont komoly emberi sorsokat is fogunk látni.

Fotó: Stalter György / Laokoon Film

A cím József Attila Tiszta szívvel című versére utal: a filmbéli kerekes székes tűzoltó (Thuróczy Szabolcs) már annyira a társadalom perifériájára került, és annyira nincs semmi veszíteni valója, hogy tiszta szívvel betör, ha kell, embert is öl. Pont mint az előzetesben, ahol rögtön lepuffant néhány rossz arcú, mackónadrágos-tetkós bűnözőt, miután combon szúrják. A Mickey Rourke pankrátorára emlékeztető főhős mellé aztán az élet odasodor két fiatal srácot a fogyatékossággal élők speciális intézetéből (Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám), így hármójuknak kell szembenéznie a durva magyar rögvalósággal.

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

Tiszta Szívvel (2016) előzetes

A kommuna (április 28.)

A Születésnap és a Vadászat díjhalmozó dán rendezője, Thomas Vinterberg ezúttal egy '70-es évekbeli skandináv hippikolónia életét mutatja be a legújabb filmjében - ami nem mellesleg idén Ezüstmedvét nyert Berlinben. A történet főszereplője Erik (Ulrich Thomsen), aki egy hatalmas villát örököl, és úgy dönt, ahelyett, hogy pénzzé tenné, inkább megosztja a tágabb baráti körével. Innentől kezdve egy hatalmas családként laknak együtt, nyílt házasságban élnek és demokratikusan, szavazással döntenek minden fontos kérdésről. 

A pucér fürdések, közös sörözések és hatalmas bulik után azonban eljön az a pont, amikor már egyre kevésbé vonzó életforma a közösködés és az osztozkodás, francnak van kedve idegenekkel vitatkozni arról, hogy ki itta meg a sört és ki nem mosogatott el a múltkor.  Ráadásul nem kevés feszültséghez vezet, amikor Erik szerelmes lesz Emmába (őt Helene Reingaard Neumann, a rendező felesége alakítja), és beviszi a kommunába, de a felesége (Trine Dyrholm) egyre kevésbé tud jópofát vágni a dologhoz. Nem rossz film, de sajna nincsenek benne olyan új és izgalmas dolgok, amitől igazán szeretni is lehetne. 

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

 
A kommuna (2016) nemzetközi előzetes

Amerika Kapitány: Polgárháború (május 12. )

2015 óta tudjuk, hogy az új Marvel filmben Vasember csúnyán össze fog balhézni az amerikai titkosszolgálattal is szembe menő Amerika kapitánnyal. A kapitány ugyanis barátként tekint Buckyra, akiből akarat ellenére szupererejű terroristát faragtak, a paranoiás Tony Stark viszont csak a veszedelmes bűnözőt látja benne.

civil-war
Fotó: Marvel Studios / The Walt Disney Company

A Marvel szuperhősei közül így szépen mindenki kiválasztja majd a maga oldalát egy újabb látványos CGI-bunyóhoz. A trailer alapján Bucky mellett a repkedő Sólyom, a robbanó nyilakkal lövöldöző Sólyomszem és a telekinetikus erővel robbantgató Skarlát Boszorkány Amerika kapitány mellé áll, míg Vasembert régi cimborája, Hadigép, a Fekete Özvegy, a Bosszúállók 2-ben a világra szabadított Vízió az újonnan felbukkanó Fekete Párduc és a tinédzser Pókember támogatja. Alig várjuk a csata végeredményét!

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

 
Amerika kapitány: Polgárháború (2016) magyar szinkronos előzetes

X-Men - Apokalipszis (május 19.)

A Marvel képregények filmes jogainak ugye csak egy része van a Marvelnél, mivel évtizedekkel ezelőtt bagóért eladták. Az X-Mené a 20th Century Foxnál van, akárcsak a nemrég óriásit bukó Fantasztikus négyesé, és a semmiből felbukkanó Deadpoolé, ami annak ellenére lett kirobbanó kasszasiker, hogy az erősen korhatáros poénjai miatt nem kaphatta meg a nézőmágnes PG-13 besorolást.

Bryan Singer legutóbbi X-Men filmje, Az eljövendő múlt napjai viszont a Bosszúállók árnyékában is össze tudott szedni 747 millió dollárt (ez első sorban a közönségkedvenc Jennifer Lawrence-nek volt köszönhető), úgyhogy itt a folytatás is. A trilógia záróakkordjában felébred a címbéli szupermutáns, Apokalipszis, és el akarja pusztítani az egész világot, hogy utána csak az általa kiválasztott mutánsok élhessenek a romok közt. A lény maszkja mögött a Star Wars 7 sztárja, Oscar Isaac látható, Jean Greyt a Trónok harca Sansája, Sophie Turner alakítja, de persze Jennifer Lawrence mellett visszatérnek a régi kedvenceink is, azaz a Magnetót alakító Michale Fassbender és James McAvoy, aki most már pont olyan kopasz Xavier professzor lesz, mint Patrick Stewart a korábbi filmekben .

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

 
X-Men: Apokalipszis (2016) magyar szinkronos előzetes

Rendes fickók (május 26.)

A Vasember 3 rendezője, Shane Black az új Predátor-film előtt még gyorsan visszatért a kedvenc zsáneréhez, a vicces buddy cop filmekhez, mint amilyen a Halálos fegyver 1-2, Az utolsó cserkész meg a Durr, durr és csók volt.

Fotó: Silver Pictures / Waypoint Entertainment

Black legújabb krimije, a trapéznadrágos-diszkózenés '70-es években játszódó Rendes fickók fergeteges őrültködésnek tűnik, A történet főhőse Russell Crowe, aki egy ackson Healy nevű, agresszív verőember, Ryan Gosling pedig Holland March, a gyerekét egyedül nevelő, vicces bajszú magánnyomozó. Bár a film elején még gyűlölik egymást, és ez később sem nagyon változik, nekik kettejüknek kell megkeresni egy eltűnt lányt a bűntől fuldokló Los Angelesben, miközben körülöttük minden és mindenki veszélybe kerül.

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

Rendes fickók (2016) magyar szinkronos előzetes

Warcraft: A kezdetek (május 26.)

David Bowie fia, Duncan Jones több tízmillió geek kedvenc rendezője lesz hamarosan - persze csak ha nézhető mozifilmmé gyúrta össze az 1994 óta népszerű Warcraft videojátékokat. Az alapsztori nem lesz túl bonyolult: az egymással rivalizáló ork klánfőnökök, Durotan (Toby Kebbell), Orgrim (Robert Kazinsky) Grommash (Terry Notary) és Blackhand (Clancy Brown) a démoni befolyás alatt álló varázsló, Medivh (Ben Foster) nyitotta térkapun átjönnek az emberek világába, hogy jól felprédáljanak mindent.

Csakhogy ehhez a grifflovas Terminátornak, Sir Lotharnak is lesz egy-két szava (őt a Vikingek tévésorozat Ragnarja, Travis Fimmel alakítja). A pusztulásra szánt fantasy világ királya (Dominic Cooper) az írmagját is ki akarja irtani a térkapun átözönlő orkoknak, ám közülük néhányan inkább szövetkeznének az emberekkel, hogy a népük életben maradjon. A küszöbön álló, pusztító háborút csak az orkok és az emberek között ingadozó félork nő, Garona (Paula Patton) és Sir Lothar szövetsége akadályozhatja meg, de nem sok esélyük van a háborúmániás vezéreik akaratával szemben. Az biztos, hogy a Warcraftnak már a trailerei izgalmasabbak és látványosabbak a Hobbit-trilógiánál, a nagy kérdés csak az, hogy Travis Fimmelék mennyire fognak hülyén mutatni a torz testarányú CGI-orkok mellett. 

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

 
Warcraft: A kezdetek - magyar szinkronos előzetes

Szenilla nyomában (június 23.)

A 2003-as Némó nyomában sokáig a legnagyobbat kaszáló Pixar-rajzfilmnek számított a maga 936 millió dolláros bevételével, azóta pedig csak a Toy Story 3 és az Agymanók tudta lenyomni. Pizsi, a gyerekét kiszabadítani induló bohóchal és Szenilla, a szenilis segítőtársa sok család kedvence lett, és mivel a Toy Story és a Verdák folytatása is bejött üzletileg a Disney házi animációs stúdiójának, most újabb tengeri kalandokkal akarja a cég elkápráztatni a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket.

MV5BMzQ5MDg1NTIxM15BMl5BanBnXkFtZTgwMTYxOTU1NjE@. V1  SX1040 SY7
Fotó: Pixar Animation Studios / The Walt Disney Company

Míg az első részben Pizsi az akváriumban raboskodó fiát, a címbéli Némót indult kimenteni, a mostani történet főszereplője Szenilla lesz, aki egy alvaúszós éjszakáján elkezd emlékezni a családjára. Azt persze már elfelejtette, hogy hol lehetne őket megtalálni, így együtt indul a barátaival a nagy víz alatti kutatóexpedícióra, és természetesen most is viccesebbnél viccesebb kalandokba keveredik, aminek a végén levonhatunk majd valami nagy tanulságot. De vajon az első részért (és később a WALL-E-ért is) Oscar-díjjal jutalmazott író-rendező, Andrew Stanton másodjára is ugyanolyan ütős rajzfilmet fog összehozni, mint 12 évvel ezelőtt?

Veszettül jól hangzik, mutasd a trailert!

 
Szenilla nyomában (2016) magyar szinkronos előzetes #2

Ön melyik filmet várja a legjobban a következő negyedévben?