Kristen Stewart szellemekkel beszélgetne

2016.05.18. 08:18

Erőltetett hülyeségnek tűnik Olivier Assayas (Sils Maria felhői) legújabb filmjének előzetese, persze ez csak egy előzetes, szóval nem biztos, hogy messzemenő következtetéseket kellene belőle levonni. Cannes-ban mindenesetre fújoltak a film közben, de hogy pontosan minek szólt a hangos nemtetszés, azt nem tudni pontosan.

Az biztos, hogy a főszereplője Kirsten Stewart, aki halott bátyjával akar kommunikálni egy fürdőkádon keresztül éjszakánként, napközben pedig gazdag emberek személyes vásárlójaként dolgozik. Innen is jön a cím, a personal shopper egy létező munka, bár elég nonszensznek tűnik. Akárcsak az előzetes, amit mutatok is:

Personal Shopper (2016) előzetes

Elég furcsa benne az az élesváltás, ami a közepén van, amikor egy lődörgő amerikai nő hirtelen egy szellemkastély közepén találja magát, ahol gonosz névtelen SMS-eket kap, a kádban meg folyik a víz. Főleg vicces másodjára megnézni, mert teljesen máshogy indul, mint ahogy vége van.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy habár a sajtóvetítésen sokan fújoltak, a premieren álló ováció fogadta a film végét.

A Personal Shoppernek egyelőre nincsen premierdátuma sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon, Franciaországban idén októberben mutatják be.