Scarlett Johansson imád Fekete Özvegy lenni

2016.07.12. 13:39

A 31 éves Scarlett Johansson a Fekete Özvegy szerepét élvezi a legjobban, derült a Michigan Avenue magazinnak adott interjújából. A színésznő összesen ötször alakította Natasha Romanoff karakterét: a Vasember 2-ben, a 2012-es Bosszúállókban, az Amerika Kapitány 2-ben, a tavalyi Ultron korában, valamint az idei Amerika kapitány 3-ban.

"Nagyon szeretem Natashát, a Fekete Özvegyet játszani. Ő egy nagyon rejtélyes karakter, akinek az eredettörténete is csodálatos" – mesélte a szerepről. Natasha egyébként egy orosz nemesi családban született, de szülei valószínűleg már gyerekkorában meghaltak, ezért a lányt egy orosz katona nevelte fel, aki később a Fekete Özvegy személyi asszisztense lett.

Natasha éltanuló és élsportoló volt, majd balett-táncos lett, illetve egy szovjet tesztpilóta férje, aki meghalt, így lett a nőből előbb özvegy, majd a KGB szuperkémképző programja révén valamivel később Fekete Özvegy. Johansson szerint az emberek imádnak kirakózni, szeretik látni, ahogy az apró dolgokból összeáll valami kiterjedt egész, ezzel magyarázza a Marvel-univerzum sikerét és népszerűségét. Meg persze az sem utolsó szempont nála sem, hogy remek társaságban dolgozhat, amivel elsősorban a színésztársaira – Chris Evansra, Robert Downey Jr.-ra, Elizabeth Olsenre és a többiekre – utalt.

"Mindig rettegek, amikor legelőször felveszem [a Fekete Özvegy-jelmezt], hogy úristen, milyen lesz. Aztán behunyom a szemem, felrántom a cipzárt, és kifújhatom a levegőt: jó rám. És akkor már csak reménykednie kell az embernek, hogy a következő öt hónapban így is marad" – mesélte az Indexnek is az Amerika kapitány 2 londoni premierje előtt. Johansson egyébként a legnagyobb bevételt termelő színésznő, mindössze kilenc férfi (Harrison Ford, Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Tom Hanks stb.) színész áll előtte a listán.

Ne maradjon le semmiről!