Akció és érzelem is lesz a Viszkisben

2016.08.11. 07:01

Felénél tart a Viszkis hetvennapos forgatása: Antal Nimród, a Kontroll rendezőjének filmje Ambrus Attiláról 1,1 milliárdból készül Szalay Bencével, Móga Piroskával és Schneider Zoltánnal a főszerepben.

Elkészültek az első hivatalos jelenetfotók Antal Nimród Viszkis című, készülő filmjéből. A képeken a tíz év alatt harminc bankot kirabló hokikapust, a viszkis rablót, Ambrus Attilát játszó Szalay Bence, a barátnőjét adó Móga Piroska és a film keretét jelentő nyomozást vezető rendőrt megszemélyesítő Schneider Zoltán látható.

A film szokatlanul nagy, 1,1 milliárd forintos - a Filmalap által biztosított - költségvetéssel készül, amiről Antal Nimród rendező a beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta: „Jó lenne, ha túl tudnánk lépni ezen a bulvármegközelítésen. A film költséges műfaj, mi pedig a hasonló műfajú, külföldi filmekkel versenyzünk, úgyhogy egy bizonyos szint alá nem mehetünk, ha nem akarjuk elveszteni a nézőket. Hosszan tudnám magyarázni, miért kerül ennyibe. Akár tetszik, akár nem, ez egy kosztümös film, mivel a 90-es évek első felében játszódik, sőt, a főszereplő gyerekkorától indulva jutunk el a szökésig a Gyorskocsi utcai börtönből. Másrészt a 70 napos forgatás is másfélszerese az átlagnak, lesz 130 helyszínünk, 50 színésszel dolgozunk, és a kis szerepekre is nagy neveket akartunk hívni. És 10 napon keresztül csak a nagyszabású akciójeleneteket fogjuk forgatni.”

A hetvennapos forgatásnak a stáb egyelőre a felén van túl. A sztoriról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Ambrus erdélyi gyerekkorával kezdődik, és nagyjából a 70-80 százaléka fog valós eseményeken alapulni.

Antal Nimród a forgatáson annyit árult el róla, lesz benne humor, akció, „papíron ez egy akció-bankrablós-krimi”, de ami a legfőbb, hogy lesz lelke. "A lélek pedig abból fog állni, hogy Ambrus Attila harcolni fog a filmben, már nem a harcművészeti értelemben, hanem valami célért, de hogy ez egy emberi harc lesz, vagy egy önző, saját magát előtérbe toló harc, azt majd a néző el fogja dönteni" - írtuk akkor.

A film érdekességei, hogy egyrészt a valódi viszkis, Ambrus Attila is megjelenik benne egy apró szerepben, másrészt Oszter Sándor egy olyan bank alkalmazottját fogja benne játszani, amelyet a viszkis kirabol,  „mert mennyire vicces lenne, ha a Viszkis rabolná ki Rózsa Sándort” - utalt Antal Nimród a színész leghíresebb szerepére.

Ne maradjon le semmiről!