A Jobbik kiderítené, mennyi közpénzt kapott Vajna Tímea cége a milliárdos film miatt

2016.09.16. 12:16

Az Andy Vajna által kezelt pénz egy része feleségéhez kerülhetett, mert Vajna Tímea cége intézte a castingot. A Jobbik még Orbán Viktort is számon kéri az ügy miatt.

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul a Magyar Nemzeti Filmalaphoz, hogy kiderüljön, mennyi közpénzt kapott a filmalapot irányító Andy Vajna feleségének cége a Pappa pia című film castingjának lebonyolítására – közölte Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra azt mondta, a sajtó érdeklődésére sem a filmalap, sem Vajna Tímea cége nem volt hajlandó kiadni az ezzel kapcsolatos információkat. Hozzátette: a Magyar Nemzeti Filmalap egymilliárd forinttal támogatja a filmet.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Dúró Dóra az MTI beszámolója alapján közölte azt is, hogy a kulturális bizottság elnökeként írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akit arra kér, hogy a film teljes költségvetését hozzák nyilvánosságra. 

Dúró szerint egy kormánybiztos nem lehet „pénzügyi kaszkadőr”, ezért a Jobbik törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a jövőben a kormánybiztosok és családtagjaik is hozzák nyilvánosságra vagyonnyilatkozatukat.

Az RTL Klub Híradója néhány nappal ezelőtt vette észre, hogy Vajna Tímea 2015 májusában alapított cége, a Universe Management castingot hirdet „az év legzenésebb, legtáncosabb” filmjére; ők derítették ki, hogy a Pappa Piáról van szó.

Az Együtt az RTL műsorában kijelentette, elfogadhatatlan, hogy az Andy Vajna által kezelt pénz egy része a feleségéhez kerül. A filmalapot hiába kereste az RTL Híradó, nem reagáltak, Vajna Tímea cégénél pedig üzleti titokra hivatkozva nem válaszoltak érdemben a kérdésekre.

Ne maradjon le semmiről!