Ez a Harry Potter-film lehet a leglátványosabb mind közül

2016.09.28. 19:49

A legújabb előzetesből már szinte minden kiderül J. K. Rowling következő filmjéről, a Legendás állatok és megfigyelésük-ről.

009
Fotó: outnow.ch

Az utóbbi tizenhárom év legjobb Harry Potter-története J. K. Rowling színdarabja, a Harry Potter és az elátkozott gyermek volt, de hamarosan érkezik egy újabb film, ami erre a címre pályázik. Bár nem lesz „hivatalosan” a nyolcrészes Harry Potter-filmsorozat része, sőt Harry Potter sem szerepel benne, de a Legendás állatok és megfigyelésük forgatókönyvét J. K. Rowling írta, az 1926-ban, New Yorkban játszódó filmet pedig az utolsó négy Potter-filmet is leforgató David Yates rendezi. A történet arról a Göthe Salmanderről szól, aki a Harry Potter-regényekben az egyik roxfortos kötelező olvasmányt, a Legendás állatok és megfigyelésük című tankönyvet írta.

A Magyarországra november 17-én érkező filmhez – amelyről persze már most tudható, hogy egy trilógia első része lesz – az ekkora blockbusterektől szokatlan módon most egy vadonatúj előzetest adtak ki, amely egyetlen képkockát sem ismétel meg az előző, szintén meglehetősen hosszú trailerből.

Legendás állatok és megfigyelésük (2016) utolsó előzetes

A film – ami az előzetes alapján olyannak tűnik, mintha Yates vegyítette volna a Harry Potter-univerzumot a Mátrixszal és a Jurassic Parkkal, aztán mögé vágta volna A Gyűrűk Ura zenéjét – azzal kezdődik, hogy a brit Göthe Salmander (angolul Newt Scamander) magizoológus New Yorkba utazik egy varázslókongresszusra, kezében a bőröndjével, amelyet telepakolt a mágikus lényektől származó mintákkal, na meg néhány mágikus lénnyel. Aztán a kongresszuson egy eltéved Alohomora-bűbáj – ami a zárak kinyitására szolgál – pont eltalálja a bőröndöt, így pedig Manhattan utcáira szabadulnak a lények.

A film részben arról is szólni fog, mennyire eltérnek az európai varázslószokások (hiszen Rowling eddig még csak erről írt) az amerikaiaktól; például amit itt muglinak neveznek, az ott No-Maj, ami nyilván a no-magic (varázstalan) rövidítése. A fő konfliktus persze nem ez lesz, hanem az, hogy a világ legidegesítőbb és legtenyérbemászóbb színésze, Eddie Redmayne által játszott Salmandernek és néhány muglinak (vagyis No-Majnek) be kell fognia az elszabadult lényeket, mielőtt az amerikai varázsbiztonsági igazgató (Colin Farrel) elkapja őket. A filmben játszik még Ezra Miller (Beszélnünk kell Kevinről és az új DC-filmek Villámja), Jon Voight, Ron Perlman és Katherine Waterston is.

Ne maradjon le semmiről!