Kiderült a Legendás állatok következő részének sztorija

2016.11.28. 14:35

A főszereplő Göthe Salmander egykori szerelméről, a rejtélyes Leta Lestrange-ről, Harry Potter egyik főellenségének, Bellatrix Lestrange-nek rokonáról is fog szólni, aki "mindig csak elvesz, soha sem ad".

Leta Lestrange

A Harry Potter-történetek univerzumában, de az első Potter-regény előtt hetven évvel játszódó Legendás állatok és megfigyelésük egyik jelenetében látható volt, hogy a főszereplő magizoológus, Göthe Salmander egy nő fényképét hordja magával a bőröndjében. A nőről a filmben csak annyi derült ki, hogy ő Leta Lestrange, akiről a legilimentor (gondolatolvasó) Queenie Goldstein annyit jegyzett meg, hogy "ő mindig csak elvesz, soha sem ad".

Az ötrészesre tervezett filmsorozat és persze a Harry Potter-történetek írója, J. K. Rowling egy enyhén szólva is szűkszavú tweetben elárulta, a második rész részben vagy egészben Leta Lestrange-ről fog szólni. Rowling egy rajongó tweetjére válaszolt, aki arról akart többet megtudni, mégis ki ez a rejtélyes nő. "A következő film" - írta erre Rowling.

Emellett pedig a rendező David Yates is beszélt a témáról egy interjúban. "Leta Lestrange benne lesz a következő filmben. Elég komplikált és sérült és zavarodott nő, Göthe pedig még mindig teljesen szerelmes belé, így aztán a nőnek van egyfajta hatalma fölötte. Tragikus figura, úgyhogy egy kicsit többet fogunk látni belőle a következő filmben" - mondta.

Leta Lestrange egyike azoknak a szereplőknek, akikről nem esett szó a Harry Potter-történetekben, bár a Lestrange-családnak kiemelten fontos szerepe volt a sztoriban, hiszen az ősi, a vér tisztaságát hirdető, a varázstalanokat gyűlölő, "varázsnáci" család egyik tagja, Bellatrix Lestrange Voldemort egyik legfontosabb szövetséges. Sőt, a nyolcadik Harry Potter-könyvből, a tizenkilenc évvel a hetedik kötet után játszódó Harry Potter és az elátkozott gyermekből (SPOILER!) még az is kiderül, hogy Bellatrix több volt ennél: közös gyerekük született a sötét nagyúrral.

Leta Lestrange-ről csak a Legendás állatok és megfigyelésük nemrég kiadott "eredeti forgatókönyvében" található valamivel több információ. Ezek szerint a nőnek a huszadik század legelején közeli viszonya volt Göthe Salmanderrel, amikor még mind a ketten a Roxfort varázslóiskolába jártak. Amikor Leta egyik kísérlete rosszul sült el, és veszélybe sodorta egy másik diák életét, Göthe, hogy ne csapják ki barátját, magára vállalta a kísérletet, így őt csapták ki a nő helyett.

Már az IMDB-n is szerepel, hogy Leta Lestrange benne lesz a Legendás állatok és megfigyelésük következő részében; Zoë Kravitz, Lenny Kravitz lánya fogja játszani, ahogyan az első részben egy villanásnyi ideig látható fotó modelljét is.

A film rajongói egyébként nemrég kisebbfajta kampányba kezdtek, hogy a Mad Menből ismert színész, Jared Harris játssza majd a fiatal Dumbledore-t, már csak azért is, mert az első két Harry Potter-filmben, haláláig a színész édesapja, Richard Harris játszotta az idős Dumbledore-t. Harris egy interjúban a kampányról azt mondta, ő is hallott már erről, de egyelőre nem kérték fel a szerepre, és nem is rajta múlik, hogy felkérik-e, viszont a hasonló kampányok tapasztalatai szerint épp az ellenkező hatást szoktak elérni, mivel a filmesek nem szeretik, ha meg akarják kötni a kezüket.

Ne maradjon le semmiről!