A producerek szerint is a Kaliforniai álom a legjobb film

2017.01.29. 14:21

Az Amerikai Producerek Céhe (PGA) is imádta a hét Golden Globe-díjat elnyert és 14 Oscar-jelölést kapott Kaliforniai álmot, meg is választották 2016 legjobb filmjének a szombat esti Beverly Hills-i díjátadó gálájukon – írja az MTI. A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical olyan vetélytársakat előzött meg, mint A régi város, a Holdfény, A számolás joga, vagy A fegyvertelen katona.

A Kaliforniai álom ezzel nagyot lépett előre afelé, hogy elnyerje a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, mivel az elmúlt 28 évben – amióta a céh díjat oszt – 19 alkalommal kapta meg a producerek által legjobbnak választott alkotás az amerikai filmakadémia díját is. (A tavalyi év mondjuk pont kivétel volt, mert akkor A nagy dobás volt a producerek kedvence, az Oscart mégis a Spotlight nyerte.)

Annak, hogy a film mitől lehetett ilyen sikeres, külön podcast-epizódot is szántunk, ide kattintva tudják meghallgatni.

A további nyertesek:

  • Animációs filmek: Zootopia – Állati nagy balhé
  • Dokumentumfilmek: O.J.: Made in America
  • Tévés drámák: Stanger Things
  • Tévésorozatok: American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy
  • Gyerekműsorok: Szezám utca

Ez volt az év első nagy, filmes céh által rendezett díjátadója, de hamarosan jön a folytatás: vasárnap este a színészek céhe (SAG), jövő hét végén pedig a rendezők céhe (DGA) osztja ki a díjait. Az Oscar-díjakat február 26-án adják át Hollywoodban.